Παρασκευή, 10 Αυγούστου 2012

13758 χιλιόμετρα για ένα φιλικό παιχνίδι!


Σήμερα θα δώσει στην δημοσιότητα ο Βισέντε Ντελ Μπόσκε την λίστα της αποτολής για το φιλικό που θα διεξαχθεί στο Πουέρτο Ρίκο στις 15 Αυγούστου, δηλαδή μόλις 3 μέρες πριν αρχίσει το πρωτάθλημα. Μέσα λοιπόν σε όλο αυτό το σκηνικό, οι διεθνείς θα πρέπει να διανύσουν πάνω από 13700 χιλιόμετρα για να φτάσουν στο Σαν Χουάν, μέσα σε 3 μέρες και κάτι. Και φυσικά όσοι λείψουν, δεν επιστρέψουν στις υποχρεώσεις των ομάδων τους μέχρι την Πέμπτη το απόγευμα. Η Μπαρσελόνα αν και έχει συνηθίσει τα τελευταία ειδικά χρόνια να είναι η ραχοκοκαλιά της Εθνικής, πιστεύει ότι έστω για μία φορά η Ομοσπονδία θα σεβαστεί και τα δικά της συμφέροντα.


Και μιλάμε για 3 συγκεκριμένες περιπτώσεις. Η πρώτη είναι αυτή του Τζόρντι Άλμπα, ενός παίκτη που δεν πήρε ανάσα φέτος το καλοκαίρι. Ο Ντελ Μπόσκε δεν έχει μπορέσει να βρει κάποιον να τον αντικαταστήσει, αλλά ίσως το φιλικό στο Πουέρτο Ρίκο να είναι η ιδανική αφορμή για να πειραματιστεί ο ομοσπονδιακός προπονητής. Ακολουθεί ο Κάρλες Πουγιόλ, που σίγουρα και ο ίδιος θα ήθελε να επιστρέψει στην Εθνική, αλλά δεν έχει ακόμα επανέλθει στα στάνταρ του μετά την επέμβαση και σαφώς χρειάζεται χρόνο. Και τέλος, υπάρχει ο Βίγια τον οποίο με καμία λογική βάση δεν μπορεί να τον καλέσει ο Ντελ Μπόσκε.

 Εκτός όμως από αυτούς τους 3, στην Μπαρσελόνα θα ήθελαν να πιστεύουν πως ο Ντελ Μπόσκε δεν θα υπέβαλλε σε μια τόσο άσκοπη ταλαιπωρία ούτε τους Τσάβι ή Ινιέστα για παράδειγμα. Δεν είναι μόνο όμως οι Ισπανοί διεθνείς που έχουν υποχρεώσεις την επόμενη βδομάδα. Υποχρεώσεις με τις Εθνικές τους έχουν και οι Μέσι, Μασεράνο, Άλβες και Αλέξις.

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: