Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Μέσι-Μπολτ: Μια «μονομαχία» που ζαλίζει


Είναι εικονική πραγματικότητα, αλλά ο Μπολτ απειλεί να το κάνει αλήθεια. Ο βασιλιάς των Ολυμπιακών Αγώνων του 2012 και ο γρηγορότερος αθλητής που υπήρξε ποτέ, ομολόγησε ότι θέλει να δοκιμαστεί στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Για να παίξει στο σημερινό φιλικό εναντίον της Μπάρσα δεν προλαβαίνει. Αν το έκανε όμως, θα είχε απέναντί του τον πιο γρήγορο παίκτη με την μπάλα στα πόδια, τον Μέσι. Τον Αύγουστο του 2009, ο Μπολτ είχε δηλώσει ότι «εύκολα θα μπορούσα να νικήσω τον Ρονάλντο, τρέχοντας με ή χωρίς την μπάλα».


Βλέποντας αυτές τις μέρες τον Μπολτ να τρέχει στο Λονδίνο, φαίνεται απίστευτο αυτό που δημοσιεύτηκε στο παρελθόν από το Τμήμα Αθλητισμού του Πανεπιστημίου της Λα Κορούνια: Η μελέτη έλεγε ότι ο Μέσι χρειαζόταν μόνο 5 μέτρα για να φτάσει μια ταχύτητα 20 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ ο Μπολτ είχε τρέξει τα 10 πρώτα μέτρα του παγκόσμιου ρεκόρ του σε μια ταχύτητα 19 χιλιομέτρων την ώρα. Μετά βέβαια ειπώθηκε ότι χάρη στην επιτάχυνσή του, ο Μπολτ έπιανε ταχύτητα 44 χιλιομέτρων την ώρα. Σε μια μίνι κούρσα των μόλις 10 μέτρων, ο Μέσι θα κέρδιζε τον Μπολτ. Ο Λίο, όπως είχε πει και ο Πεπ, «τρέχει το ίδιο με ή χωρίς την μπάλα».

Προς το παρόν όμως, η ποδοσφαιρική φαντασία του Μπολτ θα πρέπει να περιοριστεί μέχρι εκεί. Στο βρετανικό Τύπο, δήλωσε ότι είναι οπαδός των «κόκκινων διαβόλων» και ότι αν ο Φέργκουσον τον καλούσε να προπονηθεί με την ομάδα, θα του ήταν αδύνατον να αρνηθεί. Και ο Ρίο Φέρντιναντ έσπευσε να του απαντήσει μέσω του Twitter: «Αν θέλεις να έρθεις μαζί μας, θα μιλήσω με το αφεντικό. Θα κανονίσω την συνάντηση και θα μιλήσεις με τον Σερ Άλεξ».

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: