Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Αρθρογραφία:Γιατί ο Song είναι η καλύτερη επιλογή


Του Tony Giardina


Με την αποχώρηση του Seydou Keita τον περασμένο μήνα, στην Βαρκελώνη προσπαθούν να καλύψουν το κενό στην μεσαία γραμμή. Η ομάδα έχει δείξει ενδιαφέρον τόσο για τον Javi Martinez αλλά και για τον Alex Song.Πιστεύω ότι ο Song θα είναι η σωστή επιλογή για την Barca.



O Song είναι ένας παίκτης που μπορεί να παίξει και πίσω στην άμυνα. Κάτι που ο Tito Vilanova το χρειάζεται. Ο 24άχρονος έχει προκαλέσει σύγχυση στην Arsenal με την επιθυμία του να θέλει να πάρει μεταγραφή σε άλλη ομάδα. Ο Arsene Wenger αισθάνεται ότι ο Song θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα και να μην εκτιμά ότι έχει κάνει η Arsenal για εκείνον.

Ενώ ο Javi Martinez θα ήταν ο πιο κατάλληλος παίκτης για την ομάδα, θα χρειαστεί όμως να ξοδευτούν 40εκ για την μεταγραφή. Ο Song είναι πιο προσιτός, και η πρόσφατη κόντρα που έχει ξεκινήσει με τον προπονητή του, δίνει την ευκαιρία για μια πιθανή μεταγραφή.

Παρά το γεγονός ότι έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015, ο Song δείχνει θετικός στο ενδιαφέρον των άλλων ομάδων για εκείνον. Η Barcelona φαίνεται να είναι στις προτιμήσεις του Song, αλλά η τιμή μπορεί να είναι ένας σημαντικός παράγοντας ώστε να μην γίνει η μεταγραφή. Ωστόσο λαμβάνοντας υπ όψιν τα προβλήματα που υπάρχουν στις προπονήσεις της Arsenal η τιμή του παίκτη μπορεί να πέσει.

Όταν ρωτήθηκε ο Sergio Busquets για την πιθανή μεταγραφή του Song,είπε πολύ καλά λόγια για τον παίκτη:
«Ο Song είναι ένας πολύ καλός παίκτης, νέος,με πολύ καλή φυσική κατάσταση. Η ομάδα χάνει πολλά χωρίς τον Keita,τόσο εντός όσο και εκτός γηπέδων. Ηταν πολύ αγαπητός παίκτης, ο οποίος μας έδινε πολύ δύναμη. Ενας ακόμα παίκτης, στην θέση που παίζω εγώ, θα είναι ευπρόσδεκτος, αλλά σε κάθε περίπτωση θα συνεχίσω να δουλεύω σκληρά για να έχω μια θέση στην αρχική 11άδα»

Η απόφαση πιθανόν να παρθεί μέσα στην εβδομάδα. Η Arsenal ίσως δεχτεί προσφορά από την Barcelona πολύ σύντομα. Εαν η Arsenal αποδεχτεί την πρόταση των 15εκ, ο Tito Vilanova θα έχει έναν θαυμάσιο παίκτη όπως ο Song σε μια καλύτερη τιμή από oτι ο Martinez..

Δεν υπάρχουν σχόλια: