Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Απειλή απεργίας στο ισπανικό ποδόσφαιρο






Θα θυμάστε που πριν 5 μέρες σας μιλούσαμε για τις αντιδράσεις πολλών ομάδων στις τηλεοπτικές εταιρείες http://www.barcelonismo.gr/2012/08/blog-post_402.html#more .Το πράγμα αρχίζει να γίνεται σοβαρό καθώς δεκατρείς σύλλογοι της Λίγκα θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε απεργία και ζητούν  μια λύση στη σύγκρουση για τα τηλεοπτικά δικαιώματα και τη ρύθμιση χρονοδιαγράμματων. Αυτό τονίζεται σε ανακοινωθέν τους που ζητά επείγουσα συνάντηση για να επιλυθεί η υπόθεση.


   Δεκατρείς συλλόγοι της πρώτης κατηγορίας, (Athletic Club de Bilbao, Atlético de Madrid, Real Betis, Celta de Vigo, RCD Espanyol, Getafe, Granada, Mallorca, Osasuna, Rayo Vallecano, Real Sociedad, Sevilla  Real Zaragoza) , αποφάσισαν να ζητήσουν συνάντηση την Τρίτη 14-8 στην έδρα της Fútbol Profesional (LFP) για την «έλλειψη σεβασμού στα δικαιώματα των συλλόγων» και « την έλλειψη ασφάλειας δικαίου" που τους αφορούν από την έλλειψη συμφωνίας μεταξύ των δύο τηλεοπτικών φορέων Mediapro  και Canal Plus.
 Μεταξύ αυτών  που επιδιώκονται είναι η «άμεση καταβολή όλων των οφειλόμενων ποσών από τους ραδιοτηλεοπτικούς οργανισμούς στους  συλλόγους της πρώτης κατηγορίας» και η  απόσυρση όλων των αξιώσεων εναντίον τους σε σχέση με τις συμβάσεις για την πώληση των δικαιωμάτων μετάδοσης. Θέλουν επίσης να θεσπιστεί ένα διαφανές πλαίσιο ρύθμισης των συμφωνιών τους.Αρκετές ομάδες έχουν εκφράσει τις τελευταίες ημέρες διαμαρτυρίες για τα χρονοδιαγράμματα που εγκρίθηκαν από την LFP για τα τρία πρώτα παιχνίδια πρωταθλήματος, με τους αγώνες να αρχίζουν στις 11 το βράδυ.

Πηγή: Liga de Fútbol Profesional (LFP)

Δεν υπάρχουν σχόλια: