Παρασκευή 3 Αυγούστου 2012

Valdes: "Ο Neymar θα ήταν πολύτιμος για την Barcelona."



Πριν το αυριανό φιλικό παιχνίδι με την PSG η ομάδα έκανε την τελευταία της προπόνηση και ο Victor Valdes εμφανίστηκε στην αίθουσα τύπου.

Ο πορτιέρο της ομάδας δήλωσε ευχαριστημένος με την επιστροφή του στις προπονήσεις και τον νέο προπονητή τερματοφυλάκων της ομάδας, Jose Ramon de la Fuente.
Είμαι πολύ ευχαριστημένος με το πως έχουμε δουλέψει αυτή την εβδομάδα με τον Fuente. Είμαι πολύ αισιόδοξος. Η απόφαση να αλλάξουμε προπονητή ήταν αποκλειστικά της ομάδας όμως.”


Η νέα επίθεση του Jose Mourinho, με την πρόσφατη δήλωση του ότι ο Messi δεν πρέπει να πάρει την Χρυσή Μπάλα, δεν έμεινε ασχολίαστη αλλά ο 30 χρόνος παίκτης δεν θέλησε να απαντήσει στον Πορτογάλο.
Ξεκινάω την σεζόν με πολλή ενέργεια. Διοχετεύω αυτή την ενέργεια στις προπονήσεις όμως, δεν κριτικάρω σχόλια. Η προετοιμασία έχει σκοπό να επιστρέψουμε στην καλύτερη δυνατή κατάσταση το συντομότερο, όχι να κάνουμε δηλώσεις να μαντεύουμε ποιος θα κερδίσει την Χρυσή Μπάλα ...”


Οι προπονήσεις υπό τον Tito Vilanova συνεχίζουν σε κανονικούς ρυθμούς και ο νέος προπονητής φαίνεται να δίνει το δικό του προσωπικό στίγμα με το πέραμα των ημερών.
Δουλεύουμε με τον Tito μερικές μέρες τώρα και δίνει το δικό του στίγμα. Οι συνήθεις που είχαμε ως ομάδα δεν έχουν αλλάξει. Πρέπει πάντα να θυμόμαστε ότι ο Tito είναι εδώ πολλά χρόνια. Είναι μέρος της επιτυχίας.”


Ο τίτλος του καλύτερου παίκτη στον κόσμο απασχολεί όλο και περισσότερο αν και η Ζυρίχη και η βραδιά απονομής είναι ακόμη μήνες μακριά.
Ο Messi είναι ο καλύτερος στον κόσμο. Αυτός, ο Xavi και ο Iniesta είναι αστέρια, οι καλύτεροι. Ο Messi είναι ειδική περίπτωση βέβαια. Είναι ευχάριστο που ο Casillas είναι ένας δυνατός διεκδικητής. Εμείς οι τερματοφύλακες είμαστε οι τελευταίοι που σκέφτεται ο κόσμος γιατί κάνουμε το αντίθετο από αυτό που θέλουν, σταματάμε τα γκολ. Είναι καλό λοιπόν που ένας τερματοφύλακας έχει ελπίδες να το κερδίσει.”

Οι χαμένοι τίτλοι της περασμένης χρονιάς αποτελούν δυσάρεστο παρελθόν, αλλά παρελθόν για τον πορτιέρο. Η νέα σεζόν σηματοδοτεί μια νέα αρχή και νέους τίτλους.
Θα ήθελα να πιστεύω πως το παρελθόν είναι παρελθόν. Δεν κερδίσαμε 2 τίτλους πέρσι, θα προσπαθήσουμε φέτος. Όταν παίζεις σε μια ομάδα σαν την Barcelona, πρέπει να κερδίζεις.”


Οι πολύ καλές εμφανίσεις του Neymar στους Ολυμπιακούς Αγώνες φούντωσαν ακόμη περισσότερο τα δημοσιεύματα για μετακόμιση του στην Βαρκελώνη.
Ο Neymar είναι καταπληκτικός παίκτης, δεν χρειάστηκαν οι Ολυμπιακοί για να τον ανακαλύψουμε. Έχει πολύ ταλέντο και θα μπορούσε να παίξει σε οποιαδήποτε ομάδα, ιδιαίτερα σε μια με πολλούς στόχους. Θα ήταν πολύτιμος για κάθε ομάδα και για την Barcelona.”

Η συνέντευξη τύπου έκλεισε με τον Valdes να δηλώνει πως “ο αγώνας με την Pari θα είναι δύσκολος για είναι μια ομάδα με πολύ καλούς παίκτες.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: