Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Οι τραυματισμένοι blaugrana


Το βίντεο είναι από τη χθεσινή προπόνηση της ομάδας. Αν και η σεζόν έχει μόλις αρχίσει το ιατρικό δελτίο των blaugrana είναι φορτωμένο. Τα απανωτά χτυπήματα από στραβές τραυματισμών σε βασικούς παίκτες είναι σοβαρό πρόβλημα και ο επικεφαλής Τίτο πρέπει να βρει τις κατάλληλες επιλογές και εναλλακτικές για να μην υπάρχει σοβαρή επίδραση στη μετέπειτα πορεία της Μπάρσα. Ευτυχώς χθες επέστρεψε και συμμετείχε κανονικά στην προπόνηση  ο Άλμπα, ενώ ο αρχηγός συμμετείχε με ελαφρύ πρόγραμμα. Η συμμετοχή του Ρομπέρτο από την Μπάρσα Β στην προπόνηση ίσως  δείχνει ότι ο Τίτο τον σκέφτεται σαν επιλογή στο κέντρο με πιθανή οπισθοχώρηση του Μπουσκέτς στα στόπερ. Παρακάτω σας παραθέτουμε το ιατρικό δελτίο των παικτών που είναι τραυματίες.


Jordi Alba: Ο παίκτης που ήταν εκτός συνεχίζει να ανακάμπτει από μια περίοδο  γρίπης. Έχει επέστρεψει στις προπονήσεις.

 Alexis Sanchez: Τελείωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τη Χιλή με πόνους. Οι δοκιμές έδειξαν πρόβλημα  στους προσαγωγούς. Πήρε το ιατρικό πράσινο φως και συμμετείχε στον αγώνα εναντίον της Spartak κανονικά και συμβάλοντας στην ανατροπή του σκορ.

Gerard Piqué: Μετά τον τραυματισμό που υπέστη λίγο μετά την έναρξη του αγώνα με την Σπαρτάκ Μόσχας, θα επανέλθει δύο με τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο Ζέρι στην ουσία έχει ένα διάστρεμμα που τον ταλαιπωρεί.

Κάρλες Πουγιόλ: Οι εξετάσεις  επιβεβαίωσαν  τέντωση οπίσθιου χιαστού συνδέσμου στο αριστερό γόνατό του. Θα επανέλθει σε  4 με 6 εβδομάδες και θα χάσει τα επόμενα πέντε ή έξι παιχνίδια. Ο  Πουγιόλ αποχώρησε  κατά τη διάρκεια του δεύτερου μισού του αγώνα κατά της Χετάφε.

Andres Iniesta: Τον ταλαιπωρεί μυικό πρόβλημα στο δεξί του πόδι. Θα είναι έξω  10 με 15 ημέρες. Έχει χάσει δύο παιχνίδια (Χετάφε) και το ντεμπούτο του στο Champions League εναντίον της Spartak Moscow. Περιμένει την ιατρική άδεια για τη διαθεσιμότητά του για τα επόμενα παιχνίδια.

Ερίκ Αμπιντάλ: Δήλωσε ότι συνεχίζει  τη διαδικασία ανάκτησης χωρίς βιασύνη αλλά χωρίς διακοπή. Σε ένα μήνυμα που δημοσιεύτηκε στην προσωπική σελίδα του στο Facebook του, ο παίκτης εξήγησε, ''άρχισα προπόνηση  σε κλειστό γυμναστήριο", και εκφράζει την επιθυμία του να είναι σε θέση να παίξει πριν από τα Χριστούγεννα. 

Isaac Cuenca: Η Ιατρική Υπηρεσία της Μπάρσα  ανέφερε ότι πηγαίνει καλά, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ημερομηνία επιστροφής (η περίοδος αποθεραπείας ήταν τρεις έως τέσσερις μήνες).

 Marc Muniesa: Η αποθεραπεία συνεχίζεται  με επιτυχία από τους Δρ Ραμόν Cugat και Ricard Pruna ύστερα από την επέμβαση για τη ρήξη του προσθίου χιαστού συνδέσμου στο δεξί του γόνατο. Ο Δρ Pruna είπε ότι αν τηρηθούν  οι προθεσμίες, ο παίκτης θα μπορούσε να επανέλθει σε έξι μήνες.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: