Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«Τρέχει» ο Πουγιόλ για το κλάσικο


Το βλέμμα του Κάρλες Πουγιόλ είναι στο κλάσικο της 7ης Οκτωβρίου στο Καμπ Νου. Όπως είχε δημοσιεύσει και η SPORT, ο αρχηγός έχει τελικά ελπίδες να είναι παρών στο μεγάλο παιχνίδι κόντρα στην Ρεάλ Μαδρίτης μιας και τις τελευταίες μέρες η πορεία της αποθεραπείας του εξελίσσεται πολύ ικανοποιητικά. Στόχος του δεν είναι άλλος από το να είναι στην κατάλληλη φυσική κατάσταση για να βγει στο γήπεδο την 7η Οκτωβρίου. Σε αυτήν την αρχή της σεζόν, είναι σαν να έχει χτυπήσει κατάρα την άμυνα της Μπαρσελόνα καθώς οι Πουγιόλ, Πικέ και Αντριάνο βγαίνουν εκτός ο ένας μετά τον άλλον. Και μην ξεχνάμε φυσικά την χρόνια απουσία και του Άμπι.


Ο Πουγιόλ τραυματίστηκε στις 15 Σεπτεμβρίου κατά την διάρκεια του ματς κόντρα στην Χετάφε. Ο καιρός που θα έλειπε είχε υπολογιστεί μεταξύ 4 και 6 εβδομάδων. Έχουν ήδη περάσει 2. Και όπως πάνε τα πράγματα, δεν αποκλείεται να γυρίσει στην αγωνιστική δράση στις 3 εβδομάδες. Αδύνατον? Τίποτα δεν είναι αδύνατον όταν μιλάμε για τον Πουγιόλ. Ο μεγάλος αρχηγός έχει αποδείξει σε περισσότερες από μία περιστάσεις ότι μάλλον είναι οι τραυματισμοί αυτοί που θα πρέπει να τον φοβούνται και όχι το ανάποδο. 

Από την πρώτη μέρα εντατικοποίησε την αποθεραπεία του και όπως φαίνεται θα τον δούμε να κάνει ένα ακόμα από τα «θαύματά» του. Ο Πούγι ζει και αναπνέει για να παίζει ποδόσφαιρο στην Μπάρσα, πάντα εκπληκτικό υπόδειγμα επαγγελματισμού και αφοσίωσης. Την Παρασκευή έτρεξε για κάποια ώρα μαζί με τους συμπαίκτες του και χτες μαζί με τον Χουάνχο Μπράου, το επανέλαβε λίγο έξω από την πόλη της Βαρκελώνης. Η γενική αίσθηση που υπάρχει είναι ότι στην ομάδα μπορούν να είναι αισιόδοξοι, αν και ακόμα είναι νωρίς για να ειπωθεί με σιγουριά αν όντως θα είναι στο ντέρμπι με την Ρεάλ. 

Το σίγουρο είναι ότι ο Πουγιόλ ήθελε από την πρώτη μέρα να είναι στην διάθεση του Τίτο Βιλανόβα για το ντέρμπι και ακόμα περισσότερο όταν ο Πικέ τραυματίστηκε στο Μπάρσα-Σπαρτάκ Μόσχας. Τότε αποφάσισε ότι πρέπει να κάνει τα πάντα για να προλάβει. Και ξέρει ότι όλοι τον περιμένουν και τον θέλουν να είναι μαζί τους. Η παρουσία του και μόνο στο Καμπ Νου σε περίπου 10 μέρες, θα είναι από μόνη της μια νίκη για την ομάδα και για τον κόσμο. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να κάνει τρέλες ή να βιαστεί. Θα παίξει μόνο αν είναι απόλυτα σίγουρο ότι μπορεί να το κάνει. Αλλιώς, δεν θα κάνει το παραμικρό που δεν θα ήταν για κανέναν ωφέλιμο. Ούτε γι’ αυτόν, ούτε για την ομάδα του. 

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: