Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Νέιμαρ θα παίξει στην Μπαρσελόνα


Οι φήμες που θέλουν τον Νέιμαρ να έχει υπογράψει προσύμφωνο με την Παρί Σεν Ζερμέν, δεν ανησυχούν στο ελάχιστο την Μπάρσα. Ο σύλλογος έχει «περικυκλώσει» από κάθε πλευρά τον Βραζιλιάνο άσο και την στιγμή που αυτός θα φύγει από την Σάντος, ο μόνος επόμενος προορισμός είναι το Καμπ Νου. Τα εκατομμύρια των Γάλλων δεν έχουν σε τίποτα αλλάξει τα όσα δεδομένα υπάρχουν μέχρι στιγμής. Στην Βαρκελώνη ξέρουν από πρώτο χέρι ότι τον Αύγουστο, ο Λεονάρντο μέσω του φίλου του και εκ των εκπροσώπων του Νέιμαρ, Βάγκνερ Ριμπέιρο, προσπάθησε να βολιδοσκοπήσει αν η Σάντος και ο ίδιος ο παίκτης θα ήταν διατεθειμένοι ν’ ακούσουν συγκεκριμένη και άκρως δελεαστική πρόταση. 


Οι προσπάθειες όμως του πρώην τεχνικού της Μίλαν έπεσαν στο κενό γιατί ο πρόεδρος της Σάντος του δήλωσε ότι ο Νέιμαρ θα είναι παίκτης της Μπάρσα όταν τελειώσει το συμβόλαιό του με την Σάντος. Ο Νέιμαρ θέλει να εξελιχθεί σαν παίκτης και δεν υπάρχει ιδανικότερη ομάδα για να γίνει αυτό από τους μπλαουγκράνα. Τα όσα έχουν διαρρεύσει ένθεν κακείθεν, τονίζουν ότι ο πρόεδρος Σάντρο Ροσέλ όχι μόνο έχει έρθει σε προσωπική συμφωνία με το παίκτη, αλλά ότι τα έχει βρει στο οικονομικό κομμάτι και με την Σάντος. Ο βραζιλιάνικος σύλλογος πάντως τηρεί σιγή ιχθύος απέναντι σε όλες τις ερωτήσεις που αφορούν το θέμα. Πάντως, πηγές από την Βραζιλία κάνουν λόγο ότι πέρα από τις συμφωνίες, η Μπάρσα έχει ήδη δώσει μέρος των χρημάτων της μεταγραφής στην Σάντος προκειμένου ν’ αποφευχθούν προβλήματα στο μέλλον. 

Στην Βαρκελώνη από την άλλη, υπάρχει αισιοδοξία για διάφορους λόγους. Η όλη προσπάθεια απόκτησης του Νέιμαρ ξεκίνησε πολύ σωστά και μεθοδικά από την αρχή και ο Ροσέλ πιστώνεται το ότι έκανε τις κατάλληλες κινήσεις, χωρίς εξάρσεις και πανικούς. Αυτήν την στιγμή, υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ των πλευρών αλλά η Μπάρσα έχει διαφυλάξει και τα νώτα της: σε περίπτωση που για τον οποιονδήποτε λόγο η Σάντος δεν κρατήσει την υπόσχεσή της, υπάρχει ρήτρα σύμφωνα με την οποία η βραζιλιάνικη ομάδα θα πρέπει να πληρώσει 40 εκατομμύρια ευρώ. 

Από το περιβάλλον του συλλόγου, λέγεται ότι η εξέλιξη της μεταγραφής του Νέιμαρ βαίνει ως έχει προγραμματιστεί. Δεν έχει υπάρξει κάποιο απρόοπτο ή κάποια αναποδιά, εκτός από την «σφήνα» της Παρί. Όλοι ξέρουν ότι ο Ροσέλ και ο Ριμπέιρο δεν έχουν καλές σχέσεις και ότι η Μπάρσα προσέγγισε τον παίκτη μέσω άλλης οδού. Στρατηγική που τελικά αποδείχτηκε σωστή και άφησε εκτός παιχνιδιού την Ρεάλ Μαδρίτης και εξέθεσε και τον Φλορεντίνο Πέρεζ.

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: