Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Πρόκληση γιά Σονγκ η Σεβίλλη


Πρόκληση είναι για τον Άλεξ Σονγκ ο αγώνας του Σαββάτου στην έδρα της Σεβίλλης. Ο Καμερουνέζος θα παίξει και πάλι μαζί με τον Μασεράνο σαν στόπερ, από την στιγμή που οι Πικέ και Πουγιόλ είναι εκτός. Αν μάλιστα ξεκινήσει και βασικός, θα είναι η πρώτη του φορά στο αρχικό σχήμα της ομάδας σε εκτός έδρας παιχνίδι. Το ντεμπούτο του σαν βασικός κόντρα στην Βαλένσια στο Καμπ Νου, την 3η αγωνιστική του πρωταθλήματος, ήταν πολύ θετικό. Δεν έχασε καθόλου την μπάλα σε ολόκληρο το παιχνίδι και έκανε μόλις 6 λάθος πάσες σε σύνολο 67. Σε δύο ματς πρωταθλήματος κόντρα σε Βαλένσια και Γρανάδα, ο πρώην άσος της Άρσεναλ απέδειξε ότι είναι και πολύ καλός στις ασίστ: ήταν ακριβής στο 94% των ασίστ που έκανε, σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά.


Επιπλέον έκανε μόλις 4 φάουλ. Ο τραυματισμός του Πικέ, ανάγκασε τον Βιλανόβα να διαλέξει τον Σονγκ σαν κεντρικό αμυντικό στο ματς κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας, ενώ στο Σούπερ Καπ τον είχε χρησιμοποιήσει σαν αμυντικό χαφ. Ο Αφρικανός έπαιξε πολύ καλά το λίγο που έπαιξε στο Μπερναμπέου. Κυρίως όμως έδειξε ότι ξέρει τι μπορεί να κάνει όταν έχει την μπάλα στα πόδια του.

Στα δύο τελευταία ματς με Γρανάδα και Σπαρτάκ, ο Βιλανόβα διάλεξε τον Σονγκ αντί του Μπαρτρά. Και όλα δείχνουν ότι ο Σονγκ θα συνεχίσει να είναι ο παρτενέρ του Μασεράνο για όσο διάστημα αυτό χρειαστεί: «Ο Σονγκ παίζει λόγω εμπειρίας. Τον πήραμε γιατί μπορεί να παίζει και σαν στόπερ. Και ο μόνος τρόπος για να προσαρμοστεί καλύτερα είναι να παίζει σε αυτήν την θέση. Αν ο Μαρκ (Μπαρτρά) είναι στην πρώτη ομάδα, πάει να πει ότι το αξίζει. Θα έχει τον χρόνο συμμετοχής που θέλει», ήταν τα λόγια του Τίτο Βιλανόβα.

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: