Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Τον Μ’ Μπίουα παρακολουθεί η Μπάρσα


Από κοντά παρακολουθεί η Μπάρσα τον Μάπου Γιάνγκα Μ’Μπίουα, τον κεντρικό αμυντικό της Μομπελιέ, τον οποίο ο Ντιντιέ Ντεσάν έκανε διεθνή στα ματς της Γαλλίας κόντρα σε Φιλανδία και Λευκορωσία, για τα προκριματικά του Μουντιάλ. Ο αμυντικός γεννήθηκε πριν 23 χρόνια στο Μπανγκουί της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Είναι γρήγορος, τεχνίτης και καλός στο ψηλό παιχνίδι. Άνθρωποι της Μπάρσα τον είδαν σε αρκετά ματς της γαλλικής λίγκας, αλλά φέτος η παρακολούθησή του έχει γίνει πιο εντατική. Το τεχνικό τημ της ομάδας έψαχνε πέρσι έναν στόπερ που θ’ ανταποκρινόταν στις απαιτήσεις του Βιλανόβα, αλλά μετά και την φυγή του Κεϊτά, προτιμήθηκε η απόκτηση του Άλεξ Σονγκ. 


Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι ο σύλλογος έχει σταματήσει να ψάχνει την αγορά, αλλά με διαφορετικά κριτήρια. Πλέον δεν αναζητά στόπερ που θα έρχονται σαν συμπλήρωμα αυτών που υπάρχουν ή σαν καλές λύσεις από τον πάγκο. Θέλει παίκτες με δυνατότητες και προοπτικές εξέλιξης και ο Μαπού είναι μια τέτοια περίπτωση. Το πρόβλημα δεν είναι φυσικά άλλο από τον ανταγωνισμό. Οι «μεγάλοι» της Αγγλίας, Γιουνάιτεντ και Σίτι, Τσέλσι, Τότεναμ και Άρσεναλ, είναι διατεθειμένες να πληρώσουν όσο-όσο για να τον αποκτήσουν. 

Το ντεμπούτο του το έκανε μόλις 18 ετών στην πρώτη ομάδα του Μομπελιέ υπό την καθοδήγηση του Ρολάν Κουρμπί. Ο Ρενέ Ζιράρ που τον αντικατέστησε όταν πήγε φυλακή, συνέχισε να δείχνει εμπιστοσύνη στον νεαρό άσο. Σήμερα, ύστερα από 5 περίπου χρόνια, θεωρείται από τους καλύτερους νέους κεντρικούς αμυντικούς της Ευρώπης. 

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: