Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Στον τελικό της Καταλανικής Λίγκας


Δεν συνεπήρε τους λίγους θεατές το παιχνίδι μεταξύ της Μπάρσα Ρεγκάλ και της Γιέιδα, αλλά τελικά όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Η Μπάρσα επέστρεψε στις νίκες και η Γιέιδα πέρασε ένα δύσκολο τεστ πριν το ντεμπούτο της στην Λίγκα “Adecco Oro”. Στις αρχές του αγώνα οι παίκτες του Γιοακίν Πράδο ήταν πιο επιθετικοί και διψασμένοι από αυτούς του Τσάβι Πασκουάλ, που επέλεξε τους Σάρας και Βίκτορ Σάδα στην βασική του 5άδα. Με άμυνα σε όλο το γήπεδο και ευστοχία στα εξωτερικά σουτ, βοήθησαν την Γιέιδα να κοιτάει την Μπάρσα στα μάτια. Οι πόντοι των Μάικλ και Τόμιτς, ήταν αρκετοί για να υπάρχει ισοπαλία, 17-17 στο 10’. 


Η Γιέιδα συνέχιζε το… βιολί της και ο Πασκουάλ άρχισε να ψάχνει τις λύσεις από τον πάγκο. Όπως και με την Ρεάλ, ο Τζαουάι βγήκε στο παρκέ, μαζί με τους Χουέρτας και Ινγκλς και μονοπώλησε το επιθετικό παιχνίδι της ομάδας. Το 23-23 έγινε 32-23 εν ριπή οφθαλμού. Η ομάδα της Γιέιδα προσπαθούσε να μην αφήσει την Μπάρσα να ξεφύγει στο σκορ, αλλά οι όποιες ελπίδες για ανατροπή εξανεμίστηκαν όταν η Μπαρσελόνα αποφάσισε μια και καλή να καθαρίσει το παιχνίδι. 

Η διαφορά άρχισε να αυξάνεται. Ο Γιασικεβίτσιους έπαιξε σαν 2άρι, ελλείψει Ναβάρο και η Μπάρσα έβρισκε χώρους για να κινηθεί και η επίθεσή της βασιζόταν στην πολύ καλή λειτουργία του εσωτερικού της παιχνιδιού. Όλα είχαν κριθεί, αλλά προς τιμήν της η Γιέιδα συνέχιζε να το παλεύει μέχρι τέλους. Στο δεύτερο ημίχρονο, ήταν η σειρά του Μάρκο Τοντόροβιτς να ξεδιπλώσει το πλούσιο ταλέντο του, όπως και ο Αμπρίνες. Ο Τοντόροβιτς μάζεψε 7 ριμπαόυντ και ο Αμπρίνες έφυγε με 14 πόντους στο ενεργητικό του. Τέλος καλό, όλα καλά για την ομάδα του Πασκουάλ που φτάνει σε έναν ακόμα τελικό της Καταλανικής Λίγκας. 

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: