Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

Ή τον αγαπάς ή τον μισείς.Ο Busquets είναι μια ιδιοφυία!!!



απο τον Francesc Tomas


Ο Sergio Βusquets είναι από τα βασικά στελέχη για τους 14 τίτλους που έχει κατακτήσει η Barcelona αλλά και για το Παγκόσμιο και Ευρωπαϊκό κύπελλο που κατέκτησε η εθνική Ισπανίας!!! Ωστόσο ο Καταλανός μέσος εξακολουθεί να είναι από τους υποτιμημένους ποδοσφαιριστές στον κόσμο. Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί.



Αυτοί που τον αμφισβητούν, πιστεύουν πως ο Pep Guardiola προώθησε τον παίκτη από την Barcelona B λόγω της φιλικής του σχέση που έχει με τον πατέρα του παίκτη, ο οποίος ήταν συμπαίκτης με τον Pep στην εποχή της ομάδας dream-team του Johan Cruyff. Αυτό δεν θα μπορούσε να είναι αλήθεια διότι στην ομάδα υπήρχαν ταλαντούχοι παίκτες στην ίδια θέση όπως οι Xavi, Iniesta, Yaya Toure ή ο Keita.

Ο Sergio Βusquets έκανε 41 εμφανίσεις με την ομάδα στην πρώτη του επαγγελματική χρονιά, παίζοντας στο κέντρο του γηπέδου βοηθώντας τους Xavi και Iniesta να προωθούνται πιο μπροστά και να έχουν ελευθερία στο παιχνίδι τους. Το αποτέλεσμα ηταν η Barcelona ολοκλήρωσε την πιο επιτυχημένη σεζόν,στα 110 χρόνια ιστορίας της, κατακτώντας την χρονιά εκείνη 6 τρόπαια την σεζόν 2008/09.

Οι πολύ καλές εμφανίσεις του με την ομάδα της Barcelona δεν άφησε αδιάφορο τον Vicente Del Bosque,ο οποίος αμέσως τον συμπεριέλαβε στην εθνική. Αυτή την στιγμή είναι από τους βασικούς κρίκους στο κέντρο της ομάδας ,η οποία ακολουθεί το στυλ και την φιλοσοφία του Pep Guardiola.Ο βασικός κορμός της εθνικής Ισπανίας είναι παίκτες της Barca.Αποτέλεσμα αυτού ήταν η Ισπανία να κατακτήσει και το Εuro το καλοκαίρι, με τον Busquets να είναι από τα βασικά στελέχη!!!

Παρά το γεγονός ότι ο Busquets διανύει την 5η επαγγελματική του χρονιά, έχει κάνει ήδη 195 συμμετοχές με τους blaugrana,χάρη στο λαμπρό ποδοσφαιρικό του μυαλό!!!

Όταν έχει στην κατοχή του την μπάλα, ο Sergio έχει την δυνατότητα να την κρατήσει (με αποτέλεσμα να του κάνουν αρκετά φάουλ) και μπορεί να βρίσκει κενούς χώρους ώστε να δώσει την πάσα. Ξέρει πώς να ελέγχει τον ρυθμό του παιχνιδιού, και συνεργάζεται πολύ καλά με τους Xavi και Iniesta.Στα αμυντικά του  καθήκοντα ,βγαίνει πρώτος στην μπάλα, διαβάζοντας σωστά την φάση, χωρίς να τον έχει καταλάβει κανείς.

Pep Guardiola: «Ο Sergio είναι το καλύτερο αμυντικό χαφ στον κόσμο. Είναι πολύ καλός στην τακτική και είναι σημαντικός για την Barcelona αλλά και για την εθνική Ισπανίας για το μέλλον. Μπορεί να ακολουθήσει τα βήματα του Κάρλες Πουγιόλ και Τσάβι. Είναι πολύ ταπεινός και ήρεμος.Αν θα ξανα ήμουν παίκτης θα ήθελα να είμαι σαν τον Sergio»

Vicente Del Bosque: "Αν ήμουν παίκτης, θα ήθελα να είμαι σαν τον Busquets."

Xavi: «Χωρίς τον Busquets η Barcelona και η Ισπανία δεν θα είχαν πετύχει αυτά που έχουν πετύχει τώρα»

Pacho Maturana: «Για μένα ο Busquets είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο. Πάντα παίζει καλά και λύνει όλα τα προβλήματα»

Cesar Luis Menotti: «Όταν είδα για πρώτη φορά τον Sergio να αγωνίζεται κάλεσα έναν φίλο και του είπα.Είδα έναν παίκτη που είναι είδος υπο εξαφάνιση Είναι το απόλυτο ταλέντο»!!!!


Οι δηλώσεις συνεχίζονται και συνεχίζονται, αλλά είμαι βέβαιος ότι πήρατε μια γεύση. Ο τύπος είναι μια ιδιοφυΐα, και είναι ακόμα μόλις 24 χρονών. Αν κρίνουμε τις εμφανίσεις του μέχρι στιγμής μπορούμε να πούμε ότι έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.


Δεν λέω ότι οι επιτυχίες της Barcelona ήρθαν μόνο από την συνεισφορά του Busquets.Στις επιτυχίες σημαντικό ρόλο είχαν παίκτες όπως οι Messi, Xavi, Iniesta, Puyol , Eto'o.Αλλά η αλήθεια είναι ότι η Barcelona έχει βελτιωθεί δραματικά λόγω του Busquets.H ομάδα είναι πολύ δημιουργική και οργανωμένη όταν ο Sergio είναι στο γήπεδο.

Ο Sergio δεν σκοράρει όπως ο Messi,ούτε τρέχει όπως ο Alexis,ούτε κάνει τάκλιν όπως ο Puyol.Αλλά μπορεί και εξασφαλίζει σιγουριά στην μεσαία γραμμή και βοήθησε την Barcelona να φτάσει στις επιτυχίες.


Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι, πώς ένας παίκτης σαν και αυτόν δέχεται τόση κριτική από αρκετούς φιλάθλους της ομάδας μας. Σέβομαι όμως την γνώμη του καθενός.


πηγή: espn
  



Δεν υπάρχουν σχόλια: