Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2012

"Πύραυλος" Τζαγουάϊ στέλνει τη Μπάρσα στον τελικό

Πραγματικό θηρίο ο Νέϊθαν Τζαγουάϊ γέμισε με τον όγκο και τη δύναμή του τις δύο ρακέτες

Ολοκληρώθηκε πριν λιγο στη Σαραγόσα ο πρώτος ημιτελικός του φετινού ισπανικού Super Cup στο μπάσκετ, με τη Μπάρσα να καταβάλει την Βαλένθια με 77-63 και να περιμένει τον αντίπαλό της γιά τον αυριανό τελικό. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ είχαν το προβάδισμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και μόνο 5 λεπτά πριν το τέλος ανησύχησαν όταν η Βαλενσιάνοι ισοφάρισαν σε 60-60.



Αν και φανερά ανέτοιμη και ασύνδετη ακόμα η Μπάρσα έδειξε πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι της με κυριότερο την εξαιρετική παρουσία του Νέϊθαν Τζαγουάϊ. Ο θηριώρης Αυστραλός σέντερ έδωσε όλες τις λύσεις που χρειαζόταν η ομάδα σε άμυνα και επίθεση. Το μόνο πρόβλημά του, τα πολλά και αχρείαστα επιθετικά φάουλ στα οποία υποπίπτει σε σκριν, κάτι που πρέπει να διορθώσει γιατί αλλοιώς θα βλέπει το μεγαλύτερο μέρος των αγώνων από τον πάγκο. Κατά τα άλλα, όλοι οι νεοαποκτηθέντες παίκτες έδωσαν καλα δείγματα. Τόσο ο νεαρός Τοντόροβιτς όσο και ο έταιρος νεαρός ο Αλεξ Αρμπίνες έδειξαν πως αποτελούν παρακαταθήκες γιά το μέλλον και αν δουλευτούν σωστά έχουν να προσφέρουν πολλά στο σύλλογο. Οσο γιά τον Αντε Τόμιτς, είχε καλά και κακά διαστήματα στο παιχνίδι του. Αυτό που χρειάζεται είναι να επιδείξει μεγαλύτερη αμυντική προσύλωση. Η αλήθεια είναι πως όλη η ρακέτα προβληματίστηκε ιδιαίτερα σήμερα με τον Φαβεράνι που ήταν ασταμάτητος σκοράροντας 14 πόντους και κερδίζοντας άφθονα φάουλ. Σχεδόν σε καμιά περίπτωση δεν κατάφεραν οι blaugrana να τον σταματήσουν καθαρά και αυτό θα πρέπει να προβλημάτισε ιδιαίτερα τον Τσάβι Πασκουάλ που ξέρει πως στη συνέχεια θα αντιμετωπίσει και καλύτερους ψηλούς απ τον Φαβεράνι

Πάντως το μεγαλύτερο πρόβλημα της ομάδας εστιάζεται στην οργάνωση. Ούτε ο Χουέρτας, ούτε ο Σάδα μπόρεσαν να δώσουν την απαραίτητη ηρεμία στην ομάδα όταν τη χρειαζόταν και να οργανώνουν έτσι το παιχνίδι ώστε να μην πέφτουν οι διαφορές. Βέβαια σήμερα έλειψε και ο Γιασικεβίτσιους, ενώ ο Ραμπασέδα έδειξε να χρησιμοποιείται πιό πολύ σε θέση 3 παρά στον άσσο. 
Τα πιό ενθαρρυντικά σημεία στο παιχνίδι μας ήταν δύο: η προσθήκη πολλών πικ εντ ρολ στο επιθετικό μας ρεπερτόριο και η επιστροφή του Πιτ Μάϊκλ που ήταν πραγματικά εξαιρετικός.
Αυτά κρατάμε και περιμένουμε να δούμε περισσότερα αύριο, όπου θα αντιμετωπίσουμε μία εκ των Ρεάλ Μαδρίτης και Σαραγόσα που αγωνίζονται αυτή την ώρα στον δεύτερο ημιτελικό



Δεν υπάρχουν σχόλια: