Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Τη λύτρωσε ο κεραυνός του EL PADRE! 2-0


Ευτυχώς δεν πλήρωσε η Μπάρσα το σημερινό της περπάτημα στο πρώτο ημίχρονο και την αστοχία της στο δεύτερο μισό του παιχνιδιού. Ο μεγάλος Τσάβι, ο el padre, τη λύτρωσε με ένα κεραυνό και της έδωσε τα 5 στα 5 στη Λίγκα και 15 βαθμούς. Ο Τίτο Βιλανόβα παρέταξε την Μπαρσελόνα με τους: Valdes - Alves Song Mascherano Adriano - Cesc Busquets Thiago - Alexis Messi Villa. Προτίμησε να κρατήσει το δίδυμο στο κέντρο της άμυνας του αγώνα με την Σπαρτάκ μετά τον τραυματισμό του Πικέ, να βάλει στο κέντρο τον Τιάγκο ξεκουράζοντας τον Τσάβι και για πρώτη φορά μετά τον περασμένο Δεκέμβρη ο Βίγια ξεκίνησε στην ενδεκάδα. Στον πάγκο κάθισαν οι: Pinto, Bartra, Alba, Xavi, Sergi Roberto, Pedro, Tello. Η Γρανάδα κατέβηκε με τους: Tono - Nyom I.Lopez B.Gomez Siqueira - Torje Iriney Brahimi M.Rico Orellana - Flores. Προσπάθησε να αιφνιδιάσει με το ξεκίνημα η Γρανάδα και μετά από σύγχιση στην άμυνα της Μπάρσα ο Βαλντέζ έδιωξε σωτήρια. Γρήγορα η Μπάρσα ισορόπησε και στο 6' κέρδισε δύο ανεκμετάλευτα κόρνερ. Στο 8' λάθος του Σονγκ, αλλά Βαλντέζ ήταν εκεί. Η Μπάρσα σε χαλαρό ρυθμό προσπαθούσε με το γνωστό πρέσινγκ και βαθιές, αλλά και στην πλάτη μπαλιές των Μέσσι, Σεσκ, Άλβες να βρει τους Βίγια, Τιάγκο ή και το αντίθετο όσο αφορά τους παίκτες. Η Γρανάδα παρέταξε το ταμπούρι και περίμενε. Ήταν φανερό ότι η Μπάρσα έπρεπε να αποκτήσει περισσότερη κινητικότητα.
Στο 22' μετά από τρίπλες του Μέσσι έξω από την περιοχή κατά μέτωπο, η μπάλα ήρθε στο Σεσκ που σούταρε δυνατά πάνω στον Τόνιο. Βέβαια ο διαιτητής ελέγχεται για ανύπαρκτο οφσάιτ στο 17΄ που έκοψε το Βίγια και πέναλντυ του Νυόν στο 26 που δεν δόθηκε, καθώς κοντρόλαρε την μπάλα με το χέρι στη μεγάλη περιοχή.  Όμως η Μπάρσα είχε προβλήματα στο κέντρο με τη χαμηλή απόδοση του Σεσκ. Κατοχή 69% για την Μπάρσα, αλλά ανεκμετάλευτη. Στο 29' ευκαιρία της Γρανάδα με τον Siqueira να σουτάρει σε πλάγιο τετ α τετ ,αλλά πάλι ο Βαλντέζ κόρνερ. Στο τελευταίο δεκάλεπτο του ημιχρόνου η Μπάρσα αύξησε την πίεση, κάτι που κάνει σ'όλα της τα παιχνίδια, κερδίζοντας συνεχόμενα κόρνερ και έχοντας ευκαιρίες με σουτ και τρίπλες του Μέσσι μέσα στην περιοχή που έβρισκαν πάνω στα σώματα. Το ημίχρονο έκλεισε χωρίς σκορ με μια  σκηνή στο τέλος του, στην οποία ο Μέσσι εκνευρισμένος παραπονέθηκε έντονα και για  αρκετό χρονικό διάστημα στο Βίγια γιατί δεν του πάσαρε την κατάλληλη  στιγμή και ο Βίγια να απαντάει απολογούμενος ότι δεν περνούσε η πάσα. Στατιστικά: τελικές 6-3, οφσάιντ 2-0, κόρνερ 7-2,  φάουλ  6-11, κατοχή 68-32.

Χωρίς αλλαγές η Μπάρσα το β' ημίχρονο και στο 48' η μπάλα άλλαξε σωστά και γρήγορα ,αλλά ο Βίγια σούταρε χωρίς ισορροπία πάνω στον Τόνιο. Περισσότερη κινητική η ομάδα αξιοποιούσε όλες τις γραμμές και τους παίκτες για να ανοίξει το σκορ. Στο 51' η μπάλα κρύφτηκε, αλλά ο Αλέξις σούταρε ψηλά άουτ. Στο 53' δύο αλλαγές για την Μπάρσα:  Thiago και  Villa έξω, Xavi και Pedro μέσα. Στο 56' ο κρύος Τσάβι δεν αξιοποίησε την ευκαιρία να είναι μόνος του μέσα στη μεγάλη περιοχή.  Στο 64' και 65' ο Μέσσι έχασε μεγάλες εκαιρίες ν' ανοίξει το σκορ, μία σε παράλληλη που δεν πρόλαβε και σουτ σε πλεονεκτικτή θέση μέσα στην περιοχή. Η Γρανάδα δεν περιοριζόταν σε άμυνα αλλά έβγαινε μπροστά. Ακολούθησε ένα παρατετεμένο γύρω γύρω όλοι της Μπάρσα έξω από το ταμπούρι της Γρανάδα. Στο 72' ο Αντριάνο έδωσε τη θέση του στον Τέγιο, ο Μασεράνο πήγε πίσω αριστερά, ο Σονγκ στο κέντρο της άμυνας  και η Μπάρσα γύρισε σε 3-4-3. Στο 76' ο Σεσκ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα όταν απέναντι στον μόνο Τόνιο μέσα στη μεγάλη περιοχή κατάφερε να τη στείλει στ' ακροδάχτυλά του. Άλλη τεράστια ευκαιρία αμέσως μετά από τον Τσάβι απέναντι σε άδειο τέρμα να μην μπορεί. Στο 84' ο Βαλντέζ έσωσε το τετ α τετ του Orellana, η μπάλα πήγαινε πάνω κάτω,αλλά στο 87' ο Τσάβι πήρε ένα ριμπάουντ έξω από την περιοχή και εξαπόλυσε ένα κεραυνό που ούτε το οριζόντιο δοκάρι δεν μπόρεσε να συγκρατήσει, χτύπησε στην κάτω μεριά και μετά μέσα, 1-0! Αλλά το παιχνίδι δεν τελείωσε εκεί. Στις καθυστερήσεις ο Μέσσι τους χόρεψε μες στην περιοχή σέντραρε παράλληλα και ο Γκομέζ με αυτογκόλ έκανε το 2-0 που ήταν και το τελικό σκορ. Υπέφερε σήμερα η Μπάρσα κυρίως από τις χαμένες ευκαιρίες. Ο Τίτο δεν πρέπει σήμερα να έβγαλε κάποια συμπεράσματα, γιατί στο πρώτο ημίχρονο η Μπάρσα ήταν απούσα και στο δεύτερο που ξύπνησε με τις αλλαγές και την αλλαγή του ρυθμού ήταν πολύ χαλαρή στην τελική προσπάθεια. Αυτό που μένει όμως είναι το απόλυτο των 15 βαθμών που της δίνει τεράστια ώθηση για τη συνέχεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: