Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Primera Report εβδομάδα 5

Η πέμπτη εβδομάδα της Ισπανικής Λίγκας αποτελεί πλέον παρελθόν. Όλοι μεγάλοι σύλλογοι κατέκτησαν το πολυπόθητο τρίποντο, με εξαίρεση την Valencia, που έχει κάνει κακή αρχή την φετινή σεζόν.



Πρώτος σταθμός της εβδομάδας το Romareda, με την Real Zaragoza να παίρνει την δεύτερη της νίκη στο πρωτάθλημα επί της Osasuna. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και στο 4 άνοιξαν το σκορ με τον Helder Postiga. H Osasuna, που βρίσκεται σε δύσκολη βαθμολογική θέση, αντέδρασε στην πίεση και ισοφάρισε το παιχνίδι στο 29 με σουτ του Armenteros. Αργότερα απείλησε με τον Timor, αλλά ο Rodriguez ήταν αυτός που βρήκε δίχτυα για την Zaragoza και σημείωσε το 2-1. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν την πίεση και στο δεύτερο μισό αλλά η Osasuna έχασε ευκαιρία με τον Cejudo. Στο 71 ο Loe υπέπεσε σε πέναλτι στον Movilla και ο Apoño έγραψε το 3-1 από την άσπρη βούλα. Η Osasuna προσπάθησε να μειώσει αλλά καμία της προσπάθεια δεν βρήκε τον στόχο. Τελικό σκορ 3-1.

Επόμενος αγώνας στο Balaidos, όπου η Celta de Vigo υποδέχθηκε την Getafe. Το πρώτο μισό έμεινε στο μηδέν. Οι νεοφώτιστοι ξεκίνησαν το παιχνίδι με μεγάλη επιθετικότητα και από νωρίς απείλησαν τον Moya. Οι Bermejo και Aspas δημιούργησαν καλές στιγμές, αλλά το γκολ δεν ήρθε. Το σκορ άνοιξε στο 57. Ο Krohn Delhi έδωσε μια εξαιρετική ασίστ στον Fernandez και αυτός με την σειρά του τελείωσε την φάση με υποδειγματικό τρόπο γράφοντας το 1-0. 2 λεπτά αργότερα η Getafe ισοφάρισε το παιχνίδι με τέρμα του Barrada. Μετά την ισοφάριση η Getafe συνέχισε την αμυντική της προσέγγιση ενώ οι γηπεδούχοι συνέχισαν να απειλούν. Στο 69 ο Park, που μόλις είχε μπει στο παιχνίδι, έδωσε την νίκη στους Celestes γράφοντας το 2-1. Τελευταία φάση του αγώνα ήταν η αποβολή του Alexis στο 94 με δεύτερη κίτρινη. 



Στο Benito Villamarin η Real Betis έδωσε ακόμη ένα χτύπημα στην Espanyol, που μετά από 5 αγωνιστικές έχει μόλις έναν βαθμό. Η Betis πήρε την πρωτοβουλία των κινήσεων από τα πρώτα λεπτά και άνοιξε το σκορ στο 18. Ο Benat εκτέλεσε το φάουλ και ο Paulao βρήκε δίχτυα με δυνατή κεφαλιά. Ο Perquis, που μπήκε ως αλλαγή για τον σκόρερ, δημιούργησε ευκαιρία για το 2-0, αλλά αστόχησε. Λίγο αργότερα ο Mubarak βρήκε μπροστά του το δοκάρι και δεν μπόρεσε να σημειώσει το 2-0. Στο 67 ο Mubarak αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και η αποβολή του προκάλεσε μεγάλες αντιδράσεις στον πάγκο των Καταλανών. Παρά το αριθμητικό τους μειονέκτημα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν τον Castro με τον Rui Fonte. H Betis δεν πλήρωσε την αδυναμία της να τελειώσει το παιχνίδι με ένα δεύτερο τέρμα και το 1-0 έμεινε στο πίνακα.

Σε μια αγωνιώδη βραδιά στο Camp Nou η Barcelona πήρε την πέμπτη σερί νίκη της επί της Granada αυτή την φορά. Το πρώτο μισό έμεινε στο μηδέν. Η Granada μπήκε δυναμικά και απείλησε με τον Siqueira. Οι Καταλανοί απάντησαν με προσπάθεια του Messi. Το παράδειγμα του Siqueira ακολούθησαν οι Flores και Rico αλλά το γκολ δεν ήρθε για την Granada. Οι Καταλανοί αντέδρασαν με καλές στιγμές από τους Cesc και Messi. Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι κλείστηκαν στα καρέ τους και οι blaugrana πήραν τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Στο 60 ο Tono συνέχισε τις καλές επεμβάσεις και είπε όχι στον Pedro. Οι ευκαιρίες συνέχισαν να δημιουργούνται η μία μετά την άλλη, αλλά το μηδέν έμενε στον πίνακα. Στο 86 ο Xavi κατάφερε να λυτρώσει τους Καταλανούς με πολύ δυνατό σουτ. Στο 92 ο Messi με μια από τις κλασικές του κινήσεις απέφυγε τους αντιπάλους του και ανάγκασε τον Gomez να υποπέσει σε αυτογκόλ. Τελικό σκορ 2-0. 


Επόμενη στάση το Iberostar με την Mallorca να υποδέχεται την Valencia. Το σκορ άνοιξε στο 8 με τον Victor Casadesus μετά από ασίστ του Hemed. Παρά το πολύ γρήγορο γκολ η Mallorca έχασε την επιθετικότητα της και οι Νυχτερίδες απάντησαν χάνοντας πολύ καλές στιγμές με τους Soldado και κυρίως Nelson Valdez, που το σουτ του κατέληξε στο δοκάρι. Οι νησιώτες μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο μισό. Αφού έχασαν ευκαιρία με τον σκόρερ τους έγραψαν το 2-0 στο 55 με πολύ καλό τελείωμα του Arizmendi. Οι φιλοξενούμενοι έδωσαν έναν φρενήρη ρυθμό στον αγώνα, αλλά δεν μπόρεσαν να διασπάσουν την άμυνα των παικτών του Caparros. Το 2-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

Μεταφερόμαστε στην Valencia , όπου η Levante υποδέχθηκε την Real Sociedad. Το πρώτο μισό κύλησε εξαιρετικά για την Sociedad. Ξεκίνησαν επιθετικά και στο 23 ο Zurutuza άνοιξε το σκορ με εξαιρετικό σουτ. Ο Carlos Vela είχε την ευκαιρία να φέρει το σκορ στο 2-0 σε δύο περιπτώσεις αλλά απέτυχε. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με προσπάθεια του Juanlu, που εξουδετερώθηκε από τον Bravo. Στην επανάληψη η εικόνα των δύο ομάδων δε άλλαξε. Στο 63 η Levante κέρδισε πέναλτι σε μαρκάρισμα του Martinez στον El Zhar. O Barkero σημείωσε το 1-1. Λίγο πριν την λήξη του αγώνα και ενώ το 1-1 έμενε στον πίνακα, οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάρουν και τους 3 βαθμούς. Στο 87 ο νεοαποκτηθείς Martins με ατομική προσπάθεια έφερε το σκορ στο 2-1. 


Στο Vicente Calderon η Atletico Madrid συνέχισε την πολύ καλή της αρχή με νίκη επί της Real Valladolid. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πολύ καλά. Ο τερματοφύλακας της νεοφώτιστης είπε όχι στους Falcao και Costa ενώ ο Courtois στάθηκε εμπόδιο σε προσπάθεια του Ramos. Το σκορ άνοιξε στο 31. Ο Koke έδωσε κάθετη πάσα στον Godin και ο Ουρουγουανός με υποδειγματική λόμπα νίκησε τον Jaime. Πριν την παύση ο Falcao κέρδισε πέναλτι και σημείωσε το 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν την διαφορά στο 55. O Bueno έκανε μακρινό σουτ, ο Courtois φαινόταν να ελέγχει την κατάσταση, αλλά έχασε την μπάλα και το 2-1 ήταν πραγματικότητα. Η Valladolid αναθάρρησε με το γκολ και έγινε πιο επιθετική, όμως ο Courtois δεν υπέπεσε σε άλλο λάθος. Και οι ροχιμπλάνκος δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά το 2-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο San Mames Athletic Bilbao και Malaga έμειναν στο 0-0. Το πρώτο ημίωρο του αγώνα ανήκε στην Malaga. Οι Ανδαλουσιάνοι υπέβαλαν τον ρυθμό τους, αλλά δεν απείλησαν περαιτέρω πέραν από ένα σουτ του Gamez που ανάγκασε τον Raul να επέμβει. Η Bilbao αντέδρασε και είχε την ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ με τον Aduriz. Στην επανάληψη οι Βάσκοι πήραν την πρωτοβουλία των κινήσεων. Έφταναν με ιδιαίτερες απαιτήσεις στην εστία του Caballero, αλλά ο Αργεντινός πορτιέρο δεν άφησε πολλά περιθώρια. Η Malaga απείλησε με τον Eliseu και οι γηπεδούχοι απάντησαν με τον Susaeta. Καμία από τις επιθετικές προσπάθειες των δύο αντιπάλων δε ευόδωσε και ο πίνακας παρέμεινε σταθερός. 


Στην Μαδρίτη η Rayo Vallecano υποδέχθηκε την Real Madrid, σε έναν αγώνα που πέρασε από πολλά δεινά μέχρι να πραγματοποιηθεί. Οι παίκτες της βασίλισσας κυριάρχησαν επιθετικά και άνοιξαν το σκορ στο 13 με τέρμα του Βenzema ύστερα από ασίστ του Di Maria. Μετά το γκολ, ο Ronaldo, ο Di Maria και ο Modric απείλησαν την εστία του Ruben. Οι συμπολίτες δεν παρέδωσαν τα όπλα και ο Delibasic δοκίμασε με κεφαλιά τα αντανακλαστικά του Casillas. Οι γηπεδούχοι ανέβασαν πολύ τον ρυθμό τους, αλλά δεν έφτασαν στην ισοφάριση. Πριν το τέλος του πρώτου μισού ο Βenzema έχασε ευκαιρία να σημειώσει το 2-0. Η πρώτη ευκαιρία του δεύτερου μισού ανήκε στην Rayo και τον Delibasic. O Ronaldo σπατάλησε κλασική ευκαιρία, αλλά αργότερα σημείωσε το 2-0 από την γραμμή του πέναλτι. Το δεύτερο γκολ τελείωσε ουσιαστικά το παιχνίδι και το 2-0 έμεινε στο πίνακα μέχρι το τέλος.

Τελευταίος αγώνας της εβδομάδας μεταξύ Deportivo la Coruña και Sevilla στο Riazor. Το πρώτο μισό έμεινε στο μηδέν. Οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες. Οι Σεβιγιάνοι απείλησαν με τον Navas ενώ οι γηπεδούχοι με μακρινό σουτ του Aguilar. Πριν το τέλος του πρώτου μισού συνεργασία Medel και Rakitic δεν ευόδωσε. Στην αρχή του δεύτερου μέρους οι ευκαιρίες δεν έλειψαν όμως το σκορ άνοιξε αργά. Στο 75 ο Negredo σημείωσε το 0-1 μετά από ασίστ του Cicinho. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και στο 87 δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα από τον Κροάτη Rakitic.

Πως διαμορφώθηκε ο πίνακας μετά την πέμπτη εβδομάδα:

 



1

Barcelona
 15
2

Mallorca
11
3

Malaga
11
4

Sevilla
11
5

Atletico Madrid
10
6

Betis
9
7

Real Madrid
7
8

Rayo Vallecano
7
9

Levante
7
10

Deportivo
6
11

Celta
6
12

Zaragoza
6
13

Valladolid
6
14

Real Sociedad
6
15

Valencia
5
16

Athletic 
Bilbao
5
17

Getafe
4
18

Granada
2
19

Espanyol
1
20

Osasuna
1











































































Δεν υπάρχουν σχόλια: