Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Πρωταθλήτρια της Λίγκα Καταλάνα η Regal Barca!


Την 16η Λίγκα Καταλάνα της ιστορίας της κατέκτησε χθες η ομάδα μπάσκετ του συλλόγου επικρατώντας δύσκολα της Fiatc Joventut Badalona με 76-69.


Οι μπλαουγκράνα είχαν τον έλεγχο του παιχνιδιού από νωρίς χάρη στην ανωτερότητά τους στα ριμπάουντ και παρά το γεγονός ότι ο Μάνι Κεσάδα της Γιοβεντούτ δεν έλεγε να το βάλει κάτω (64-68 στο 36’). Οι Μάικλ και Χουέρτας έκριναν τελικά το παιχνίδι υπέρ της Μπάρσα με ένα σερί 0-8. Η Μπάρσα ξεκίνησε πολύ δυνατά και με έναν Σάρας να δείχνει πολύ ορεξάτος πήρε προβάδισμα στο σκορ, αλλά τότε εμφανίστηκε ο Γκάφνεϊ για να δώσει ενδιαφέρον στο ματς και να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του. Ένα τρίποντο του Όλιβερ θα έδινε στην Γιοβεντούτ την μεγαλύτερη διαφορά που πήρε στο παιχνίδι, 13-8. 

Προβάδισμα που όμως δεν θα κρατούσε για πολύ χάρη στους Τζαουάι και Λόρμπεκ. Οι παίκτες του Τσάβι Πασκουάλ πήραν τον έλεγχο του παιχνιδιού οριστικά μετά το ημίχρονο, ειδικά με τον Μάικλ να κάνει πολύ όμορφες ατομικές ενέργειες. Ο Κεσάδα όμως και ο Βιβές κατά δεύτερο λόγο, ήρθαν να κάνουν σχεδόν ντέρμπι ένα παιχνίδι που έμοιαζε να έχει από ώρα κριθεί. Το 57-59 στο 34’, ανάγκασε τον Πασκουάλ να βγάλει όλα του τα «όπλα» στο παρκέ. Τα χαμένα ριμπάουντ όμως τελικά στοίχισαν στην Γιοβεντούτ και ο Χουέρτας με τρίποντο έγραψε το τελικό 64-76 υπέρ της Μπάρσα. 

sport.es


Δεν υπάρχουν σχόλια: