Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Τα μοιράστηκαν όλα σ'ένα κορυφαίο παιχνίδι! 2-2

Σ' ένα συγκλονιστικό κλάσικο που καθήλωσε εκατομμύρια φιλάθλους, Μπάρσα και Ρεάλ μοιράστηκαν τους βαθμούς και τα μοιράστηκαν όλα. Ευκαιρίες, υπεροχή, δοκάρια, γκολ από τα αστέρια τους. Ένα απίστευτο παιχνίδι χάρμα οφθαλμών για τους φιλάθλους όλου του κόσμου, το κορυφαίο μακράν παιχνίδι του πλανήτη.  Ο Τίτο επέλεξε την εξής ενδεκάδα:  Valdes - Alves Mascherano Adriano Alba - Xavi Busquets Cesc - Pedro Messi Iniesta. Με μια ενδεκάδα που μπέρδεψε πολλούς και στην οποία ο Μπούσι ήταν δίπλα στον Μασεράνο στο κέντρο της άμυνας και ο σεσκ πλαισίωσε τους Τσάβι (αρχηγός), Ινιέστα στο κέντρο. Στον πάγκο κάθισαν οι Pinto, Montoya, Bartra, Song, Sergi Roberto, Alexis, Villa. Ο Τέγιο είδε το παιχνίδι από την εξέδρα. Η Μαδρίτη παρατάχθηκε με τους:  Casillas - Arbeloa S.Ramos Pepe Marcelo - X.Alonso Khedira - DiMaria Ozil C.Ronaldo - Benzema.  Φουριόζα μπήκε η Μαδρίτη στο ματς με βαθιές μπαλιές προσπαθώντας να αιφνιδιάσει, αλλά η Μπάρσα ανέκοπτε καλά βγαίνοντας μπροστά.

 Στο 5' δυνατό σουτ του Ντι Μαρία πέρασε ψηλά άουτ. Η Μαδρίτη κυριαρχούσε στο κέντρο, αλλά ο Μέσσι κρατώντας την μπάλα και τριπλάροντας,  δημιουργούσε κινδύνους όπως στο 9' και 10' με τον Ινιέστα. Στο 12' ο Μπενζεμά σούταρε απελπιστικά πλάγιο άουτ μέσα από την περιοχή από  λάθος του κέντρου της Μπάρσα. Η Μπάρσα προσπαθούσε να περάσει μπαλιές στην πλάτη, αλλά ανακοπτόταν. Στο 19' ο Ράμος πήδηξε μόνος του σε κόρνερ, κεφαλιά ελάχιστα άουτ. Η Μπάρσα απάντησε αμέσως με ωραίο συνδυασμό, αλλά το σουτ του Ινιέστα έξω από την περιοχή κεντρικά πέρασε ψηλά άουτ. Στο 22' όμως η Ρεάλ άλλαξε αρκετά άνετα και κάτω την μπάλα έξω από την περιοχή της Μπάρσα, η μπάλα έφτασε στον Κριστιάνο που με δυνατό αριστερό έκανε το  0-1. Και αμέσως μετά στο 24' τεράστια ευκαιρία με δοκάρι του Μπενζεμά μόνος του μέσα στην περιοχή. Στο 27' ο Άλβες τραυματίστηκε και Μοντόγια πήρε τη θέση του εκνευρισμένου δεξιού μπακ. Στο 30' η Μπάρσα έδειξε ποια είναι, άλλαξε ωραία την μπάλα από δεξιά, ο Μοντόγια σέντραρε παράλληλα και ο Μέσσι εκμεταλεύτηκε κόντρες μέσα στην περιοχή εκτελώντας τον Κασίγιας, αφού τεράστια ευθύνη είχε ο Πέπε που έκανε τσαφ. Η Μπάρσα ξύπνησε και κυριαρχούσε στο γήπεδο, αλλάζοντας όμορφα την μπάλα ταμπουρώνοντας τη Μαδρίτη με κυρίως τον Πέδρο να την ταλαιπωρεί από δεξιά. Στο 39'  ο Πέδρο κιτρινίστηκε γιατί σε βαθιά μπαλιά δεν τράβηξε το πόδι και βρήκε τον Αλόνσο.  Η Μαδρίτη μετά το 40΄ ξαναβγήκε μπροστά πιέζοντας. Η σειρά του Αλόνσο να κιτρινιστεί γιατί δεν άφησε τον Τσάβι να ξεχυθεί. Ο Μέσσι δημιουργούσε επικίνδυνες καταστάσεις παίρνοντας φάουλ σε καλή θέση, ανεκμετάλευτα όμως, ενώ ο Σεσκ ήταν αρνητικός στο άπλωμα των επιθέσεων. Το ημίχρονο έκλεισε 1-1 μοιράζοντας την υπεροχή στα ίσα για τις δύο ομάδες.Προσπάθειες 2-6, offsides 0-0, corners 2-1, φάουλ 12-7,  κατοχή  64-36.

Το β' ημίχρονο ξεκίνησε χωρίςα αλλαγές και με τις δύο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στο παιχνίδι. Ο Οζίλ ταλαιπώρησε τον Μοντόγια στο 48' αλλά η σέντρα του δεν είχε αποτέλεσμα. Ο Πέδρο έκανε το ίδιο στο 50' στους αμυντικούς της Ρεάλ χωρίς αντίκρισμα. Στο 51' ο διαιτητής έπνιξε πέναλντυ του Πέπε στον Ινιέστα προκαλώντας τα γέλια όλου του κόσμου. Στο 52' ο Μπούσι κιτρινίστηκε γιατί ανέκοψε τον Κριστιάνο. Στο 56' ο Πέδρο σέντραρε από δεξιά δυνατά παράλληλα ανεκμετάλευτα. Στο 59' ο Μέσσι κέρδισε φάουλ σε καλή θέση σε γκρέμισμα του από τον Αλόνσο και ζήτησε δεύτερη κίτρινη. Ο Μέσσι ανέλαβε και 2-0!, έτσι απλά με τον Κασίγιας να τραβά τα χέρια του στο υπέροχο χτύπημα του στο παραθυράκι! Στο 63' ο Σεσκ έδωσε τη θέση του στον Αλέξις. Η Ρεάλ προσπάθησε να αντιδράσει. Πρώτα ο Κριστιάνο προσπάθησε με ανάποδο ψαλίδι σε κόρνερ και στο 65' σε κάθετη στην καρδιά της άμυνας της Μπάρσα  ισοφάρισε σε 2-2 πολύ  εύκολα. Στο 69' ο Λίο έχασε ευκαιρία σουτάροντας λίγο άουτ από αριστερά. Νέα ευκαιρία με τον Ινιέστα από αριστερά ύστερα από πάσα του Μέσσι που χόρευε συνεχώς τους παίκτες της Ρεάλ. Νέο ωραίο φάουλ για το Μέσσι ατο 73' αλλά λίγο άουτ. 

Το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά με την μπάλα να πηγαίνει πάνω κάτω σε επιθέσεις των δύο ομάδων. Ο Κριστιάνο έπαιζε τραυματισμένος από το ψαλίδι. Καλή κόντρα για την Μπάρσα στο 85' δεν απέφερε το γκολ. Τρομερό οριζόντιο δοκάρι του Μοντόγια στο 89' μετά από κρύψιμο της μπάλας στο 89'  δεν ευτύχησε για την Μπάρσα που πίεζε ασφυκτικά στο τέλος. Τρομερή ευκαιρία από τον μόνο του Πέδρο στις καθυστερήσεις δεν βρήκε στόχο. Το παιχνίδι έληξε 2-2 με την Μπάρσα να διατηρεί το προβάδισμα των 8 βαθμών και να παραμένει προσηλωμένη στην κατάκτηση της Λίγκα. Ο Τίτο προσπάθησε να εξαλείψει τις απώλειες των παικτών του, δεν έχασε και θα μπορούσε στο τέλος να πάρει το παιχνίδι. Να σημειώσουμε ότι ο διαιτητής του χρωστά ένα πέναλντυ.  Η Μπάρσα διακόπτει για τις εθνικές και θα προσπαθήσει τώρα που η Ρεάλ ανεβαίνει να μη χάσει πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι του τίτλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: