Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Πίεση έχει η Μαδρίτη,αλλά αμυντικά προβλήματα η Μπάρσα.


Λίγες ώρες πριν την έναρξη του μεγάλου αγώνα είπα να γράψω και εγω δυο λόγια. Εκατομμύρια φίλαθλοι σε όλο τον κόσμο περιμένουν τον αγώνα με αγωνία. Περιμένουν επίσης να δουν τις αντιδράσεις του κόσμου που θα βρίσκεται στο γήπεδο για το θέμα της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.


 Η Μπαρσελόνα βρίσκεται στο +8 στην βαθμολογία απο την Μαδρίτη. Κάποιοι λένε οτι οι παίκτες της Ρεαλ θέλουν πιο πολύ το παιχνίδι για να μαζέψουν την διαφορά. Σε τέτοια παιχνίδια μόλις οι παίκτες πατήσουν τον αγωνιστικό χώρο ξεχνάνε και βαθμολογίες, ξεχνάνε και για ποια διοργάνωση αγωνίζονται. Την πίεση αυτή την στιγμή την έχει η Μαδρίτη.Σε περίπτωση που η Μπάρσα κερδίσει ξεφεύγει με 11 βαθμούς. Η πίεση βέβαια μπορεί και να λειτουργήσει υπέρ τους,και να κατακτήσουν αυτό που επιθυμούν τελικά. Σίγουρα η Ρεαλ θα μπει να κυνηγήσει το γκολ. Απο την πλευρά της η Μπαρσελόνα, και ας έχει την ασφάλεια των 8 βαθμών, θα παίξει πολύ προσεκτικά. Τα πόδια των παικτών του Βιλανόβα δεν είναι τόσο βαριά όσο της Μαδρίτης. Θα κυνηγήσουν όμως τη νίκη για πολλούς λόγους. Καταρχήν για να αυξήσουν την διαφορά, για τον κόσμο της, για το χαμένο πρωτάθλημα την περσινή σεζόν αλλά και για το χαμένο σουπερ καπ φέτος.

Μεγάλη προσοχή θα πρέπει να δώσουν οι παίκτες της Μπάρσα στο χώρο του κέντρου.Και αυτό διότι στην άμυνα υπάρχουν προβλήματα. Μετά τον σοβαρό τραυματισμό του αρχηγού, το πρωί ενημερωθήκαμε οτι και ο Πικέ θα είναι εκτός. Οπότε πάμε σε ένα δίδυμο Σονγκ-Μασεράνο, εκτός και αν ο Τιτο κάνει καμία έκπληξη. Δηλαδή στο κέντρο της άμυνας θα παίξουν δυο αμυντικά χαφ .Ο Μασεράνο πλέον γνωρίζει την θέση. Συνήθως δίπλα του έχει έναν εκ των Πικέ και Πουγιόλ.Ο ίδιος αισθάνεται κάποια ασφάλεια Ο Σονγκ όπως λέει και ο προπονητής ακόμα προσαρμόζεται. Αυτό είναι που με φοβίζει .Η συνεννόηση των δυο παικτών. Εκεί πονάει η ομάδα, και εκεί θα χτυπήσει η Μαδρίτη. Να θυμηθούμε πως δεχτήκαμε τα δυο γκολ στο Μπερναμπέου για τον επαναληπτικό του σούπερ καπ. Γι αυτό τον λόγο το κέντρο θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικό και να μαρκάρει. Επίσης περιμένω να δω και έναν Messi από τα παλιά. Μπορεί να σκοράρει σχεδόν σε όλα τα παιχνίδια φέτος φέτος αλλα η απόδοση του δεν είναι αυτή που έχουμε συνηθίσει.Ο Σεσκ με τα δυο γκολ που πέτυχε την προηγούμενη αγωνιστική θέλω να πιστεύω πως “ξύπνησε”,και νομίζω ότι το έκανε την κατάληλη χρονική στιγμή.Θέλω ακόμα να δω και τον Βιγια στο βασικό σχήμα .Θα είναι σημαντικός, και έχει λείψει στα προηγούμενα κλάσικο

Για το πολιτικό θέμα που έχει προκύψει και με τις δηλώσεις του Περεθ,και με τις δηλώσεις του Λαπόρτα, με το μωσαϊκό που ετοιμάζουν οι cules στο Camp Nou αλλά και με το σύνθημα Ιndependencia που θα ακουστει, δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσει το παιχνίδι και τους παίκτες. Καλό είναι ο κόσμος να εκφράζει αυτό που νοιώθει. Πιστεύω πως σήμερα θα είναι ωραίο να ακουστούν και κάποια πολιτικά μηνύματα, μέσα σε κόσμια πλαίσια. Είναι ευκαιρία διότι τα βλέμματα όλου του κόσμου θα είναι στραμμένα στο Camp Nou.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: