Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Υπόλοιπα τμήματα: Αγωνιστική κίνηση 5-7 Οκτωβρίου.


Αγωνιστική δράση από τον Charlie  


Χόκεϋ με πατίνια:

 ICG Software Lleida-FCB: 1-4
 Πρώτο ματς για το πρωτάθλημα, την OK Liga, για την κάτοχο του τρεμπλ (πρωτάθλημα-κύπελλο-σούπερ καπ) FCB του Γκάμπυ Κάιρο απέναντι στην νεοφώτιστη Γέιδα και ξεκίνημα με νίκη. Το ματς ξεκίνησε με τους γηπεδούχους να παίζουν με σφιχτή ζώνη άμυνας και εν μέρει να καταφέρνουν να δυσκολέψουν την FCB. Στο 18ο όμως ο Σέρτζι Μίρας έκανε το 0-1. Λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου ήρθε το 1-1 αλλά αμέσως σχεδόν ο Μίρας και πάλι έκανε το 1-2. Στο 2ο ημίχρονο η φάση που έκρινε το ματς έγινε στο 30ο: Η Γέιδα έχασε πέναλτυ (απέκρουσε ο κήπερ Εγκουρόλα) και στη συνέχεια της φάσης ο Μαρκ Τόρα έκανε το 1-3. Λίγα λεπτά πριν το τέλος ο ίδιος παίχτης έκανε το 1-4.


Ποδόσφαιρο Σάλας:

FCB-C.D. Burela F.S. Pescados Rubén: 8-0

Εμβόλιμο ματς (για την 5η αγωνιστική) είχαμε  την Τετάρτη (μόνο για την FCB και τη Μούρθια καθώς υπάρχουν υποχρεώσεις την άλλη εβδομάδα για το Futsal Cup, το κύπελλο Πρωταθλητριών του ποδοσφαίρου Σάλας, του οποίου η FCB είναι κάτοχος, μην ξεχνάμε) απέναντι στην νεοφώτιστη και ουραγό Μπουρέλα, στο Παλάου. Το ματς άρχισε με καλές ευκαιρίες από Λιν και Φερναντάο. Γρήγορα η ομάδα του Μαρκ Καρμόνα πήρε το προβάδισμα με 2 κολλητά γκολ, πρώτα από τον Αϊκάρδο στο 8ο (με άπιαστο σουτ-το 1ο γκολ της νέας μεταγραφής της ομάδας) και έπειτα με τον Ίγκορ στο 9ο (μετά από καταπληκτικό συνδυασμό). Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, δεν τα κατάφεραν και το 2ο ημίχρονο εξελίχθηκε σε εφιάλτη: με μια προβολή του Φερναντάο (στο 23ο), ένα μονοκόμματο σουτ του Σέρχιο Λοσάνο μετά από κόρνερ (στο 29ο) και ένα πλασέ του Μαρτέλ -από τη 2η ομάδα- (στο 30ο), το σκορ έφτασε στο 5-0 πριν χάσει 2 καλές ευκαιρίες η Μπουρέλα που σταμάτησε εξαιρετικά ο τερματοφύλακας μας Κριστιάν. Κι εκεί που φαινόταν ότι το σκορ θα μείνει εκεί, είχαμε άλλα 3 γκολ στα 3 τελευταία λεπτά, με αυτογκόλ του Ούγκο και άλλα 2 από τον Φερναντάο (που έκανε χατ-τρικ).
Η εύκολη αυτή νίκη συνδυάστηκε και με απώλεια βαθμών της Μούρθια και μάλιστα εντός έδρας (3-3 με τη Ναβάρα) στο δικό της ματς.


Prone Azkar Lugo A.D.-FCB: 1-7

Σίφουνας η FCB το Σάββατο στο Λούγκο, δεν άφησε κανένα περιθώριο στην τοπική ομάδα και ταυτόχρονα κατάφερε να μην πιεστεί ενόψει και του ταξιδιού στη Σλοβενία την ερχόμενη εβδομάδα για τον όμιλο του Futsal Cup. Μόλις στο 1ο λεπτό ο Φερναντάο με ωραία περιστροφική ντρίπλα και διαγώνιο σουτ έκανε το 0-1. Στο 16ο μετά από πολύ έξυπνη κομπίνα σε κόρνερ, ο Άρι Σάντος σκόραρε από κοντά το 0-2. Κάποιες ευκαιρίες χάθηκαν εκατέρωθεν και το σκορ έμεινε αμετάβλητο μέχρι το ημίχρονο. Στο 2ο μέρος οι τρομερά δουλεμένοι αυτοματισμοί από στημένες φάσεις (θυμίζω ότι και τα πλάγια άουτ εκτελούνται με τα πόδια) έφεραν άλλα 2 εύκολα γκολ (Λιν 22ο, Μαρτέλ 28ο). Οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-4 αλλά ήταν πολύ αργά. Άλλο ένα έξυπνα εκτελεσμένο κόρνερ και απευθείας σουτ του Αϊκάρδο έκανε το 1-5 στο 35ο, ο αρχηγός Τόρας εκμεταλλεύτηκε ένα λάθος και σε κενό τέρμα λίγο κάτω από τη σέντρα (!!!) έκανε το 1-6 (37ο) για να κλείσει το σκορ ο Αϊκάρδο στο 39ο.
Μετά από 4 αγωνιστικές (FCB και Μούρθια έχουν 5 ματς) η ομάδα του Μαρκ Καρμόνα ανέβηκε στην 1η θέση με 13 βαθμούς (4 νίκες-1 ισοπαλία) και 23-4 τέρματα. Ισόβαθμη είναι η Μούρθια με χειρότερη διαφορά τερμάτων.

Χόκεϋ επί πάγου:

C.D. Hielo Bipolo Escor-Auto Abendaño-FCB: 4-0

Δύσκολο εκτός έδρας ματς για την 4η αγωνιστική απέναντι στην πρωτοπόρο-έκπληξη, την βασκική Έσκορ στη Βιτόρια. Η FCB άντεξε μόνο στην 1η περίοδο όταν και κράτησε το 0-0. Στη 2η περίοδο δέχτηκε 3 γκολ και το ματς κρίθηκε. Σημειώνω ότι η Έσκορ (που πέρσι ονομαζόταν Έσκορ-Μπακ και είχε βγει προτελευταία) έχει ενισχυθεί πολύ, βρήκε χορηγό και μέχρι στιγμής είναι πρωτοπόρος.
Μετά από 4 αγώνες η FCB εξακολουθεί να είναι 5η (προτελευταία) με 2 μόλις βαθμούς (1 νίκη στην παράταση) και 11-24 τέρματα


Γυναικεία τμήματα

Ποδόσφαιρο:

Arsenal FC-FCB: 4-0
Αναμενόμενη ήττα και αποκλεισμός στο Λονδίνο κόντρα στην πολύ δυνατή Άρσεναλ. Η ομάδα του Τσάβι Γιορένς προσπάθησε πολύ, κράτησε το 0-0 για όλο το 1ο ημίχρονο και προσπάθησε να επιτεθεί χωρίς να καταφέρει να σκοράρει. Η πολύ δυνατή αγγλική ομάδα έδειξε την ανωτερότητά της στις αρχές του 2ου ημιχρόνου (54ο-57ο) όταν με γκολ της Μπάτι και της Λιτλ έγινε το 2-0. Άλλα 2 γκολ της Μπάτι (που έκανε χατ-τρικ) στο 78ο και στην εκπνοή διαμόρφωσαν το τελικό 4-0 που έστειλε φυσικά τις Αγγλίδες στις ‘‘16’’ του Τσάμπιονς Λιγκ


Atlético de Madrid-FCB: 1-1

Στα πλαίσια της 5ης αγωνιστικής η ομάδα ταξίδεψε στη Μαδρίτη όπου αντιμετώπισε την Κυριακή, την Ατλέτικο (3η της κατάταξης). Το ματς ξεκίνησε με τις γηπεδούχες να έχουν καθαρή υπεροχή και να χάνουν αρκετές φάσεις. Το ημίχρονο βγήκε χωρίς σκορ αλλά στις αρχές του 2ου ημιχρόνου ΄(56ο) η Ατλέτικο σκόραρε. Αυτό το γκολ αφύπνισε τις μπλαουγκράνας που σταδιακά πήραν την υπεροχή και τελικά κατάφεραν να ισοφαρίσουν στο 80ο με απευθείας φάουλ της Σόνια.
Μετά από 5 αγώνες η ομάδα είναι 7η (ανεβαίνει σταθερά) με 7 βαθμούς (2 νίκες-1 ισοπαλία-2 ήττες) και 11-6 τέρματα.

Μπάσκετ:

Transbiela C.B. Lleida-Barça CBS: 92-61

Συντριβή από την εκ των πρωτοπόρων Γέιδα. Το σκορ τα λέει όλα για την ομάδα που κάνει όπως και πέρσι κακό ξεκίνημα με τη διαφορά ότι πλέον χάνει και με διαφορές.
Μετά από 3 αγώνες η FCB είναι ουραγός με 3 ήττες.

charlie 

Δεν υπάρχουν σχόλια: