Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Χάνει απ τη Βαγιαδολίδ αλλά διαλύει το Ντάλας!

Εξαιρετική εμφάνιση και 19 πόντοι από τον Πιτ Μάϊκλ

Παίζοντας ελεύθερο και θεαματικό μπάσκετ στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, η Regal Barca επιβλήθηκε σχεδόν άνετα στο Palau Sant Jordi των Dallas Mavericks με 99-85 σ ένα παιχνίδι που οι άμυνες δεν είχαν την τιμητική τους. Με τον Ντιρκ Νοβίτσκι καθηλωμένο στο πάγκο εξ αιτίας ενός προβλήματος στο δεξί γόνατο, οι Αμερικανοί δεν έδειξαν να έχουν πολλές λύσεις στο 5 εναντίον 5. Από την άλλη οι blaugrana με τον Λόρμπεκ να παίζει περίπου 10 λεπτά χωρίς να πετυχαίνει ούτε ένα πόντο, ευτύχησαν να έχουν έναν Ναβάρο από τα ... παλιά με άξιους συμπαραστάτες του Πιτ Μάϊκλ, Τζαγουάϊ και Τόμιτς.



Ισοροπία υπήρξε στο πρώτο μισό του αγώνα (κάθε περίοδος είχε 12 λεπτά κατά τα πρότυπα του ΝΒΑ) με τη Μπάρσα να πηγαίνει στα αποδυτήρια με βραχεία κεφαλή (42-40)
Στην τρίτη περίοδο όμως οι blaugrana μπήκαν δαιμονισμένοι στο γήπεδο και με εκπληκτική ευστοχία αλλά και κυριαρχία στα ριμπάουντς εκτόξευσαν τη διαφορά στους 18 πόντους (74-56)

Στην τέταρτη και τελευταία περίοδο ο πληγωμένος εγωϊσμός των παικτών του Ντάλας έψαξε διέξοδο μέσα από μιά εξουθενωτική άμυνα σε όλο το γήπεδο. Η Μπάρσα αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, υπέπεσε σε αρκετά λάθη και η διαφορά "ψαλιδίστηκε" μέχρι και τους 6 πόντους. Ομως η άμυνα του Τόμιτς εκνεύρισε υπερβολικά τον Βινς Κάρτερ που προσπάθησε να πάρει το παιχνίδι μόνος του προβαίνοντας σε επιπόλαιες ενέργειες στο τέλος του αγώνα. Με 2 συνεχόμενα τρίποντα στα τελευταία 1.45 του αγώνα, ο Ναβάρο έριξε οριστικά στο καναβάτσο τους Μάβερικς και η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ πανηγύρισε μιά μεγάλη νίκη, ικανή να ανορθώσει την στραπατσαρισμένη ψυχολογία της μετά την απώλεια του ισπανικού Super Cup και το κάκιστο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα.
Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της Μπάρσα επί ομάδας του ΝΒΑ. Προηγήθηκε ο θρίαμβος επί των Σίξερς το 2006 με 104-99 και η επικράτηση επί των Λέϊκερς το 2010 με 92-88

Δεν υπάρχουν σχόλια: