Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Δρακόντεια μέτρα για το κλάσικο


Το γεγονός ότι το επερχόμενο ντέρμπι μεταξύ της Μπάρσα και της Ρεάλ στο Καμπ Νόου συμπίπτει με την έντονη πολιτική ατμόσφαιρα που κυριαρχεί στην Καταλονία το τελευταίο διάστημα με τις διακηρύξεις για ανεξαρτησία από την Ισπανία. Αυτό το κλίμα ανάγκασε τον σύλλογο να ζητήσει από την αστυνομία να αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας ακόμα περισσότερο σε σχέση με τα τελευταία ντέρμπι. Οι ειδικοί σε θέματα ασφάλειας εργάζονται πυρετωδώς τις τελευταίες μέρες ώστε να σχεδιάσουν την κατάλληλη στρατηγική που θα συνδυάζει και την ασφάλεια και την μέγιστη δυνατή ελευθερία έκφρασης. 


Αυτό σημαίνει ότι οι οπαδοί της Μπάρσα δεν θα έχουν κανένα πρόβλημα να έχουν τις σημαίες τους και τα πανό τους. Οι περιορισμοί όμως στο περιεχόμενο των συνθημάτων ορίζεται ούτως ή άλλως από τον κώδικα καλής συμπεριφοράς μέσα στο γήπεδο. Δεν θα επιτρέπονται μόνο αυτά, το περιεχόμενο των οποίων θα είναι προσβλητικό. Πρόβλημα δεν θα είναι ούτε η παρουσία των Μαδριλένων, καθώς δεν αναμένεται να προσέλθουν σε μεγάλο αριθμό. Το μόνο που θα πρέπει να προσέξουν οι αρμόδιοι είναι μήπως έστω και κάποιοι μεμονωμένοι προσπαθήσουν να δημιουργήσουν θέματα. 

Ο σύλλογος και μέσω του προέδρου του έχει αφήσει ξεκάθαρο το καταλανικό του στίγμα και την ταυτότητά του, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι θ’ αφήσει την Μπάρσα να γίνει έρμαιο διαφόρων σκοπιμοτήτων. Για τον λόγο αυτό έχει ζητήσει να υπάρχει αυξημένη επιφυλακή σ’ ένα ματς που έτσι κι αλλιώς είναι υψηλού ρίσκου. 

ElMundoDeportivo.com



Δεν υπάρχουν σχόλια: