Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Primera Report εβδομάδα 6

Η αγωνιστική δράση ξεκίνησε την Τετάρτη με την διεξαγωγή του υπολειπόμενου παιχνιδιού της τέταρτης αγωνιστικής μεταξύ Real Betis και Atletico Madrid. Οι Μαδριλένοι πήραν το τρίποντο με το σκορ να σταματά στο 2-4. Τα 6 αυτά γκολ ήταν προπομπός μιας εβδομάδας με πολλά τέρματα καθώς η έκτη αγωνιστική έκρυβε ούτε λίγο ούτε πολύ 35 τέρματα. 



Πρώτος αγώνας στο Mestalla και η Valencia επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην Real Zaragoza. Οι Νυχτερίδες, που μετρούσαν 5 βαθμούς μετά από 5 αγωνιστικές, μπήκαν δυνατά στον αγώνα και άνοιξαν το σκορ στο 11. Ο Feghouli με διπλή προσπάθεια και εξαιρετικό πλασέ σημείωσε το 1-0. Οι φιλοξενούμενοι δεινοπάθησαν να σταματήσουν την επιθετικότητα του αντιπάλου και δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες στιγμές στα καρέ του Roberto. Στην επανάληψη μια κόκκινη κάρτα άλλαξε τον ρυθμό, αλλά όχι και το τελικό αποτέλεσμα. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να υπερέχουν και στο 59 ο Jonathan Viera έγραψε το 2-0. Στο 62 ο Feghouli αντίκρισε την δεύτερη κίτρινη κάρτα και οδηγήθηκε στα αποδυτήρια. Με τις Νυχτερίδες να μένουν με 10 οι παίκτες του Jimenez πίεσαν. Οι Rodriguez και Postiga απείλησαν τον Guaita, αλλά το μηδέν δεν άλλαξε. Τελικό σκορ 2-0.

Στο Rosaleda η Malaga συνέχισε την εξαιρετική της πορεία και επιβλήθηκε της Real Betis. Η Betis μπήκε καλά αλλά στο 10 ο τερματοφύλακας των Σεβιγιάνων Castro αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη για ανατροπή του Eliseu. Ο Joaquin έγραψε το 1-0 από την άσπρη βούλα. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο το αριθμητικό τους πλεονέκτημα και αφού υπέβαλαν τον νέο τερματοφύλακα Adrian σε μεγάλο άγχος, στο 28 σημείωσαν το 2-0 με τον Saviola. Στην επανάληψη η εικόνα δεν άλλαξε. Οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να αντιδράσουν στην πίεση της Malaga. Οι Eliseu και Saviola δοκίμασαν τον Adrian, αλλά ο Ισπανός πορτιέρο σταμάτησε κάθε τους προσπάθεια. O Ruben Castro προσπάθησε να μειώσει την διαφορά τερμάτων, όμως στο 72 ο συμπαίκτης του Amaya σημείωσε ένα εντυπωσιακό αυτογκόλ. 2 λεπτά αργότερα το σκορ έφτασε στο 4-0 με τέρμα του Isco. Αυτό ήταν και το οριστικό τέλος του αγώνα. 


Στο Anoeta διεξήχθη το ντέρμπι των Βάσκων μεταξύ Real Sociedad και Athletic Bilbao. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν επιθετικά και δημιούργησαν πολλούς κινδύνους. Στο 15 ο Iraizoz αποσόβησε το γκολ σε εκτέλεση φάουλ του Prieto. Οι παίκτες του Bielsa απάντησαν με συνεργασία Aduriz με De Marcos. Με τα λεπτά να κυλούν οι γηπεδούχοι έγιναν όλο και πιο επικίνδυνοι και στο 35 και 38 ο Iraizoz αναγκάστηκε να κάνει εντυπωσιακές επεμβάσεις σε προσπάθειες των Griezmann και Javi Martinez. Πριν το τέλος ο Aduriz έκανε σουτ, που κατέληξε άουτ. Η Sociedad δεν κατέβασε τον ρυθμό της στο δεύτερο μισό. Αφού έχασε δύο εξαιρετικές στιγμές με τους Αgirretxe και Illarramendi, άνοιξε το σκορ με διαγώνιο σουτ του Griezmann. Στο 71 ο Amorebieta έκανε χέρι μέσα στην περιοχή, αποβλήθηκε και ο Vela σημείωσε το 2-0 από την άσπρη βούλα. Μετά το δεύτερο γκολ η Bilbao έχασε και τα λίγα αποθέματα δυναμικότητας που τις είχαν απομείνει και υπέμεινε την μοίρα της αμυνόμενη. 

Επόμενη στάση το Sanchez Pizjuan με την Sevilla να υποδέχεται την Barcelona. Οι Καταλανοί μονοπώλησαν την κάτοχοι της μπάλας τα πρώτα λεπτά. Νωρίς ο Pedro απείλησε με δυνατό σουτ. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με προσπάθεια του Negredo. Το σκορ άνοιξε στο 26 με τον Trochowski. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν σύγχυση μπροστά στα καρέ του Palop, αλλά ο Messi δεν μπόρεσε να τελειώσει την φάση. Μέχρι το τέλος του μισού οι Σεβιγιάνοι πλησίασαν επανειλημμένα την εστία του Valdes, αλλά το 1-0 έμεινε. Το δεύτερο μισό ήταν εξωφρενικό. Οι γηπεδούχοι διπλασίασαν τα τέρματα τους στο 48 με τον Negredo. Οι blaugrana μείωσαν την διαφορά στο 58 με τέρμα του Cesc και μπορούσαν να ισοφαρίσουν με εξαιρετικό ελεύθερο του Messi, που σώθηκε από τον Palop. Στο 72 ο Medel αποβλήθηκε, υπερβολικά, με απευθείας κόκκινη για επίθεση στον σκόρερ της Barça . Στο 89 και ενώ το παιχνίδι έδειχνε να έχει τελείωσε ο Fabregas σημείωσε το 2-2 μετά από ασίστ του Messi. Οι Καταλανοί έκαναν την πλήρη ανατροπή με πολύ όμορφο σουτ του Villa στο 93. Τελικό σκορ 2-3. 


Η Granada έφτασε στην πρώτη της νίκη στο πρωτάθλημα αντιμετωπίζοντας την Celta de Vigo. Το πρώτο μέρος ήταν ιδιαίτερα απολαυστικό. Στο 11 ο Bellvis έκανε πέναλτι σε μαρκάρισμα του στον Torje και ο Siqueira έγραψε το 1-0. Οι Torje και Siqueira ήταν πρωταγωνιστές και στο δεύτερο τέρμα της ομάδας 6 λεπτά αργότερα. Ο Siqueira έκανε εξαιρετική πάσα στον Torje και αυτός με υποδειγματικό τελείωμα νίκησε τον Javi Varas. Η Celta απάντησε 3 λεπτά αργότερα και ο Iago Aspas νίκησε τον κατά τα άλλα εξαιρετικό Toño με κοντινό πλασέ. Η ισοφάριση μπορούσε να έρθει λίγα λεπτά αργότερα σε σουτ του Insa, αλλά ο Toño έκανε εντυπωσιακή επέμβαση. Πριν τελειώσουν τα 45 λεπτά και οι δύο ομάδες δημιούργησαν αρκετές ευκαιρίες. Στο δεύτερο μισό ο τερματοφύλακας της Granada αναδείχθηκε ο απόλυτος πρωταγωνιστής. Οι Park και Aspas δοκίμασαν επανειλημμένα τα αντανακλαστικά του αντίπαλου πορτιέρο, όμως δεν σημείωσαν το γκολ της ισοφάρισης. Τελικό σκορ 2-1.

Επόμενη στάση το Municipal με την νεοφώτιστη Real Valladolid να κατατροπώνει την Rayo Vallecano. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Rayo καθώς στο 5 ο Dominguez σημείωσε το 0-1. Στο 10 ο Bueno με σουτ ισοφάρισε το παιχνίδι. 3 λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έκαναν την ανατροπή με κεφαλιά του Gonçalves. Στο 20 ο Gonzalez έγραψε το όνομα του στον πίνακα των σκόρερ, νικώντας τον Ruben με λόμπα. Η Rayo προσπάθησε να απαντήσει, αλλά στο 37 ο Rukavina έφερε το σκορ στο 4-1. Στο δεύτερο μισό η Valladolid δεν σταμάτησε να σκοράρει. Ο Gonzalez στο 56 σημείωσε το 5-1. Η Rayo βρήκε λίγο χώρο να επιτεθεί καθώς οι γηπεδούχοι προτίμησαν να κρατήσουν την διαφορά, αλλά δεν ευστόχησαν. Στο 88 ο Gonçalves σημείωσε και το τελικό 6-1. 


Η Osasuna άργησε να ξεσπάσει αλλά το έκανε στον αγώνα της με την Levante. Το πρώτο μισό έμεινε στο μηδέν και δεν υπήρξαν πολλές ευκαιρίες. Η Osasuna απείλησε πρώτη με τον Nino να μην προλαβαίνει να κάνει το πλασέ μετά από κεφαλιά του Llorente. Η Levante απάντησε με μακρινό σουτ του Juanfran ενώ ένα ακόμη μακρινό σουτ για την Osasuna αυτή την φορά, σημάδεψε το πρώτο μισό. Το σκορ άνοιξε στο 55. Ο Armenteros σκόραρε με κοντινό σουτ ύστερα από πολλές προσπάθειες συμπαικτών του και λάθη της άμυνας στην περιοχή του Munua. Παρά το 1-0 η Levante δεν έδειξε μεγάλη αποφασιστικότητα και δημιούργησε λίγες ευκαιρίες με τους Navarro και Martins. Η Osasuna άργησε να σημειώσει ακόμη ένα τέρμα, αλλά όταν ξεκίνησε μόνο το σφύριγμα του διαιτητή μπόρεσε να την σταματήσει. Στο 82 ο Lamah σημείωσε το 2-0 και 7 λεπτά αργότερα ο Timor το 3-0 από την γραμμή του πέναλτι. Στο 93 ο Nino έγραψε το τελικό 4-0.

Στο Santiago Bernabeu η Real Madrid υποδέχθηκε την Deportivo la Coruña. Στο 15 αμυντικό λάθος του Varane και εξαιρετικό τελείωμα του Riki έφεραν το σκορ στο 0-1. Η Real απάντησε με προσπάθεια του Di Maria. Στο 23 ο Pablo έκανε πέναλτι στον Αργεντινό και ο Ronaldo σημείωσε το 1-1. Η βασίλισσα συνέχισε να πιέζει ασφυκτικά μετά την ισοφάριση και στο 38 ο Di Maria με πολύ καλή προσπάθεια παραβίασε ακόμη μια φορά τα δίχτυα του Aranzubia. Πριν το τέλος του πρώτου μισού ο Ronaldo έγραψε το 3-1. Στην επανάληψη το τέμπο έπεσε. Η Real βγήκε σταδιακά μπροστά και στο 58 απείλησε με τον Alonso, που μόλις είχε μπει στον αγώνα. Στο 66 ο Pepe με κεφαλιά έφερε την διαφορά στα 3 τέρματα. 2 ευκαιρίες του Kaka σημάδεψαν τα επόμενα λεπτά ενώ στο 84 ο Ronaldo ολοκλήρωσε το προσωπικό του χατ τρικ με ακόμη ένα πέναλτι. Τελικό σκορ 5-1. 


Η Espanyol συνεχίζει να παραπαίει στο φετινό πρωτάθλημα καθώς γνώρισε την πέμπτη της ήττα, απέναντι στην Atletico Madrid αυτή την εβδομάδα, και βρίσκεται στην τελευταία θέση με έναν βαθμό. Οι ροχιμπλάνκος, που έπαιζαν χωρίς το μεγάλο του αστέρι Falcao, που είναι τραυματισμένος, έλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα και άνοιξαν το σκορ στο 30 με κεφαλιά του Raul Garcia. Όσες αλλαγές και αν έκανε στο σύστημα της η Espanyol δεν μπόρεσε να αντιδράσει και βρέθηκε πολύ κοντά στο 0-2 σε προσπάθεια του Koke. Το δεύτερο μισό ξεκίνησε με καλό σουτ του Longo, που σταμάτησε ο Courtois. Οι Μαδριλένοι απάντησαν με προσπάθεια του Rodriguez και λίγο αργότερα ο Βέλγος τερματοφύλακας τους κράτησε το 0-1 απέναντι στον Rui Fonte. Οι Καταλανοί δημιούργησαν ακόμη μερικές ευκαιρίες με τους Longo και Stuani, αλλά το 0-1 έμεινε μέχρι το τέλος.

Στο Alfonso Perez έπεσε η αυλαία της αγωνιστικής με τον αγώνα Getafe, Mallorca. H Mallorca ξεκίνησε πολύ δυνατά και έχασε τριπλή ευκαιρία αλλά στο 11 έμεινε με δέκα λόγω της απευθείας αποβολής του Χimo για φάουλ στον Diego Costa. Οι Μαδριλένοι παρά το αριθμητικό τους πλεονέκτημα δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καμία ευκαιρία μπροστά στα καρέ του Aouate και το μηδέν έμεινε σε όλο το πρώτο μισό. Στην επανάληψη η Getafe μπήκε καλύτερα. Στο 49 συνεργασία του Barrada με τον Diego Costa κατέληξε στα δίχτυα των νησιωτών. Μετά το γκολ ο ρυθμός δεν ανέβηκε ιδιαίτερα. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον Alcacer και η Mallorca απάντησε με προσπάθειες των Conçeicao και Arizmendi. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος.

1

FC Barcelona
18












2

Atletico Madrid
16












3

Malaga
14












4

Sevilla
11












5

Mallorca
11












6

Real Madrid CF
10












7

Valladolid
9












8

Real Sociedad
9












9

Betis
9












10

Valencia CF
8












11

Getafe
7












12

Levante
7












13

Rayo Vallecano
7












14

Celta
6












15

Zaragoza
6












16

Deportivo
6












17

Granada
5












18

Athletic Bilbao
5












19

Osasuna
4












20

Espanyol
1












Δεν υπάρχουν σχόλια: