Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Μέσι: Ετοιμος να ξεπεράσει ένα μύθο

Στο κυνήγι των 18 γκολ βρίσκεται ο Λίο

Από τις 13 Μαΐου του 1902 όταν διεξήχθη το πρώτο clasico γιά τα ημιτελικά του Copa Coronación, Μπάρσα και Μαδρίτη έχουν αναμετρηθεί 221 φορές σε 110 χρόνια


Το ισοζύγιο των νικών (88 γιά τους "λευκούς" και 87 γιά τους blaougrana) καταδεικνύει το αμφίροπο της κόντρας τους. Και τί δεν έχει συμβεί σε αυτά τα 110 χρόνια. Εκπληκτικά παιχνίδια, μεγάλες ανατροπές, θρίαμβοι του ενός ή του άλλου, κακές διαιτησίες, πολιτικό παρασκήνιο, τα πάντα έχει η ιστορία των κλασικών αναμετρήσεων της Ισπανίας

Ενα άλλο κεφάλαιο αυτών των παιχνιδιών, το κεφάλαιο του πρώτου σκόρερ της ιστορίας των clasicos, είναι πάντως έτοιμο να αλλάξει ... πρωταγωνιστή.
Ισως μάλιστα αυτό συμβεί μεθαύριο, καθώς ο Μέσι με 15 γκολ σε αναμετρήσεις με τους merengues, απέχει μόλις 3 από ένα μεγάλο μύθο της ιστορίας της Ρεάλ Μαδρίτης, τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο που είχε σκοράρει 18 φορές κατά της Μπάρσα.
O Λίο έχει ήδη ισοφαρίσει έναν άλλον θρύλο του Μπερναμπέου, τον Ραούλ Γκονζάλες Μπλάνκο που έχει κι αυτός 15 γκολ σε clasicos.
Εστω κι αν δεν συμβεί αυτή την Κυριακή, αργά ή γρήγορα ο Λίο θα συντρίψει και αυτό το ρεκόρ, αφού είναι ακόμα 25 χρονών και όπως δηλώνει ο ίδιος δεν σκέφτεται να αλλάξει ομάδα

Και επειδή μιά αναφορά στην κόντρα του σήμερα είναι .. αναπόφευκτη, ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται πολύ πίσω αφού σε 15 clasicos έχει πετύχει 8 γκολ, τα 5 τελευταία πάντως συνεχόμενα!
Μετά το μέτριο ξεκίνημα και το περιστατικό στο παιχνίδι με τη Γρανάδα, ο Πορτογάλος άσσος δείχνει να έχει ξεπεράσει τη "θλίψη" του και έρχεται με ... φόρα στο Camp Nou, έχοντας πετύχει δύο συνεχόμενα χατ-τρικ, ένα με τη Ντέπορ γιά το πρωτάθλημα και ένα προχθές με τον Αγιαξ γιά το Champions League.

Αλλά το Camp Nou είναι πάντα μιά άλλη υπόθεση

Πηγή: ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: