Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Η ποιότητα του Μέσι, η εμπειρία του Μπουσκέτς και η ψυχραιμία του Μοντόγια


Η Μπάρσα και η Ρεάλ προσέφεραν ένα όμορφο θέαμα, με πάθος και ένταση. Κι ενώ ο Μουρίνιο παρέταξε ένα κλασικό 4-2-3-1 και έκανε αλλαγές χωρίς όμως να τροποποιήσει το αρχικό του σύστημα, ο Τίτο Βιλανόβα έβγαλε μια ασυνήθιστη 11άδα με τον Αντριάνο σε θέση στόπερ. Ιδού λοιπόν κάποια από τα βασικά σημεία του ντέρμπι που διατήρησε την διαφορά των δύο ομάδων στους 8 βαθμούς.


1.Τα λάθη των Μπενζεμά και Πέπε
Με το σκορ να είναι 0-1 και την Ρεάλ να έχει το πάνω χέρι, οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να έχουν κάνει το 0-2, αλλά αντ’ αυτού η Μπάρσα πέτυχε την ισοφάριση. Ο Μπενζεμά μόνος του με τον Βαλντές, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι και στην αντεπίθεση της Μπάρσα, ο Πέπε που κυνηγούσε τον Τσάβι, δεν είδε την μπάλα που πήρε ο Μέσι και σκόραρε για την ισοπαλία.

2.Ο Μέσι και ο ανταγωνιστικός Κριστιάνο
Ο Λίο Μέσι έχει στο ενεργητικό του από δύο γκολ σε κάθε ματς, χατ-τρικ, ακόμα και τέσσερα ή πέντε τέρματα σε ένα παιχνίδι. Τα γκολ όμως που έχουν την μεγαλύτερη αξία είναι αυτά που μπαίνουν στα μεγάλα ματς. Με μία Μπάρσα να είναι για μεγάλο διάστημα κατώτερη από μια καλή Ρεάλ, ο Λίο πέτυχε δυο γκολ, το δεύτερο ειδικά για σεμινάριο του πώς θα πρέπει να εκτελούνται τα φάουλ. Ο Κριστιάνο από την πλευρά του έσπευσε να δηλώσει και αυτός παρών με τα δύο του γκολ. Αν και κανείς δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει ότι ο Αργεντινός είναι ο καλύτερος, ο Ρονάλντο δεν το βάζει κάτω.

3.Ο Μοντόγια κάνει εμφατική την παρουσία του
Ήδη είχε γίνει και στον επαναληπτικό του Σούπερ Καπ. Ύστερα από την αποβολή του Αντριάνο, ο Μοντόγια μπήκε στο γήπεδο και η Μπάρσα έγινε μια πιο συμπαγής και σταθερή ομάδα. Έτσι και χτες. Ο Άλβες που έκανε λάθος στο 0-1, όπως και στο 1-0 στο παιχνίδι με την Σεβίλλη, βγήκε λόγω τραυματισμού και ο Μοντόγια μπήκε στην θέση του. Και έδειξε μια ψυχραιμία μια ωριμότητα ασυνήθιστες για έναν παίκτη της ηλικίας του. Και η επίδοσή του παραλίγο να επιστεγαζόταν με ένα πολύ όμορφο γκολ, αν η μπάλα δεν έβρισκε στο δοκάρι. Κέρδισε σίγουρα και τις εντυπώσεις και ακόμα περισσότερο την εμπιστοσύνη του Τίτο.

4.Μάθημα τακτικής από τον Μπουσκέτς
Αφήνοντας εκτός συναγωνισμού τον Μέσι, ο Σέρχιο Μπουσκέτς είναι σήμερα ίσως ο πλέον απαραίτητος παίκτης αυτής της Μπάρσα. Γνωρίζοντας απόλυτα τις αδυναμίες και τα κενά που υπάρχουν στην άμυνα της ομάδας, ο Μπουσκέτς τα έδωσε όλα στο ματς. Ανέκοψε πολλές αντεπιθέσεις του αντιπάλου και δεν επέτρεψε στην Ρεάλ να βγει στην αντεπίθεση. Ουκ ολίγες φορές έκανε φάουλ τακτικής που θα έκανε ένας πολύπειρος παίκτης και άλλες φορές οι ενέργειές του είχαν μια ασύγκριτη κομψότητα.


Oriol  Domènech - ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: