Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

Μαέστρος στις ανατροπές ο Τίτο


Η φετινή Μπάρσα έχει την προσωπική σφραγίδα του Τίτο Βιανόβα. Χωρίς να ξεφεύγει από το γενικό περίγραμμα και πλαίσιο που άφησε ο Γκουαρντιόλα ο νέο τεχνικός της Μπάρσα έχει φροντίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του και κυρίως να κοντεύει να γίνει σπεσιαλίστας στις ανατροπές. Ξεκινάει από ένα γενικό 4-3-3 και ανάλογα με την εξέλιξη του παιχνιδιού και κυρίως αν η ομάδα είναι πίσω στο σκορ, πορστρέχει στο 4-2-3-1 και στο 3-4-3 σαν λύσεις εκτάκτου ανάγκης. Και τα αποτελέσματα δεν είναι μέχρι στιγμής καθόλου άσχημα.


Πρέπει επίσης να του πιστωθεί ότι ξέρει να κάνει και τις σωστές αλλαγές. Το γεγονός ότι τα 12 από τα 24 γκολ της ομάδας, 9 από 17 στο πρωτάθλημα, έχουν μπει στα τελευταία 15 λεπτά της αναμέτρησης, όταν έχουν κάνει την είσοδό τους οι αλλαγές. Ο Βίγια έχει γίνει η «χρυσή» αλλαγή. Ήδη 3 γκολ μετράει σαν αλλαγή. Κάτι που δεν έχει μείνει το ίδιο είναι ο ρόλος του Σεσκ σαν ψευτοεννιάρι. Χωρίς ν’ αλλάξει κάτι το τρομερό στο σύστημα, ο Φάμπρεγας διατηρεί τον ίδιο ρόλο, αλλά με κάπως μεγαλύτερη ελευθερία. 

Και υπάρχει και το ροτέισιον, κάτι στο οποίο δεν ήμασταν και πολύ συνηθισμένοι τα τελευταία χρόνια. Παίζουν όλοι και βγαίνουν όλοι, ακόμα και ο Μέσι ή ο Τσάβι. Αλλαγές έχουμε περίπου 3-4 σε κάθε ματς, αν και οι τραυματισμοί του έχουν θέσει μέχρι τώρα περιορισμούς στο συγκεκριμένο θέμα. Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι ακόμα τουλάχιστον, ο Σονγκ δεν μπορεί να βρει τα πατήματά του σε θέση αμυντικού.

ElMundoDeportivo.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: