Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Χαρίσαμε την ισοπαλία


Όταν ένας μαθητής του 10 παίρνει 6, οι απαιτήσεις από αυτόν είναι σαφώς περισσότερες. Κι ενώ το αποτέλεσμα βολεύει μια χαρά την Μπαρσελόνα γιατί τι είχαμε τι χάσαμε, η διαφορά παρέμεινε στους 8 βαθμούς, η ουσία είναι ότι μην παίζοντας καλά με βάση την φιλοσοφία και το σύστημά μας, φέραμε ισοπαλία και δώσαμε στον αντίπαλο την ευκαιρία να έχει περισσότερες αξιώσεις. Δεν εφαρμόστηκε καλά το 4-3-3 και παρά τις ελλείψεις μας στην άμυνα, αλλά ο Μέσι δεν μπορεί να παίζει τόσο πίσω, ούτε και να υπάρχουν τόσα κενά μεταξύ των παικτών μας. Τα λάθη στην μεσαία γραμμή συχνά προέρχονται από το ότι δεν παίζουμε με ομαδικότητα με αποτέλεσμα οι μακρινές πάσες να είναι δύσκολο να έχουν επιτυχία και ακρίβεια.


Το πρώτο γκολ του Κριστιάνο Ρονάλντο δεν επιτρεπόταν να έρθει. Γιατί προήλθε από κατοχή της μπάλας από πλευράς του αντιπάλου και για εμάς κάτι τέτοιο είναι ανήκουστο. Ίσως πολλοί να σκέφτονται ότι είμαι υπερβολικός ή υπερβολικά απαιτητικός, αλλά θυμώνω όταν σκέφτομαι ότι παραχωρήσαμε μια ισοπαλία την στιγμή που θα μπορούσαμε να είχαμε κερδίσει, αν είχαμε παίξει σωστά. Ο Αλέξις και ο Βίγια θα έπρεπε να είχαν παίξει από την αρχή. Οι μέσοι θα έπρεπε να είναι στα 3/4 του γηπέδου και ο Μέσι να έχει ελευθερία κινήσεων. Έτσι είναι το παιχνίδι της Μπάρσα. Και αν έχουμε τους Πικέ και Πουγιόλ τραυματίες, μπορεί να παίξει ο Μπαρτρά και έτσι ο Βαλντές δεν θα πρέπει συνέχεια να διώχνει μακριά την μπάλα. Φέτος έχουμε δεχτεί πολλά γκολ και μονίμως προσπαθούμε ν’ αντεπιτεθούμε. 

Από τις αρχές της σεζόν λέω συνέχεια ότι πρέπει να είμαστε και προσεκτικοί και ακριβείς με την σωστή εφαρμογή του συστήματος του παιχνιδιού μας. Και αυτό γιατί μπορούμε να παίξουμε την περισσότερη και την καλύτερη μπάλα από όποια άλλη ομάδα στον κόσμο. Μπορεί τ’ αποτελέσματα να είναι με το μέρος μας μέχρι στιγμής, αλλά θα πρέπει να κυνηγάμε και την ομορφιά του παιχνιδιού γιατί πολύ απλά μπορούμε να το κάνουμε. Εξαιρετικοί χτες οι Μέσι, Άλμπα και ο Μοντόγια επέδειξε και προσόντα και δυναμισμό. Αν δεν προτρέχω, πιστεύω ότι σε λίγο καιρό ίσως και να μπορεί να πάρει την θέση και του ίδιου του Άλβες. Αν και καλύτερα θα ήταν να μην λέμε κουβέντα για τους διαιτητές, πολλές φορές οι καταστάσεις σε αναγκάζουν να μιλήσεις. Ο Ντελγκάδο Φερέιρο θα μπορούσε να μας έχει δώσει τουλάχιστον ένα πέναλτι, για παράδειγμα…

Η ισοπαλία μας έρχεται μια χαρά γιατί η βαθμολογία έμεινε ως είχε, αλλά σου μένει το παράπονο ότι δεν κέρδισες μια ομάδα όπως η Ρεάλ που δεν παίζει όμορφη μπάλα και προσπαθεί να εκμεταλλεύεται τα λάθη του αντιπάλου της. Ακολουθούν δύο εβδομάδες με τις υποχρεώσεις των Εθνικών ομάδων και ας προσευχηθούμε στον Γκαμπέρ να μην τραυματιστεί κανείς και ας έχουμε το μυαλό μας στο παιχνίδι του Ριαζόρ στις 20 Οκτωβρίου, παιχνίδι που δεν θα είναι εύκολο. ΖΗΤΩ Η ΜΠΑΡΣΑ ΚΑΙ ΖΗΤΩ Η ΚΑΤΑΛΟΝΙΑ.

elentorno.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: