Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

Primera Report εβδομάδα 7

Η εβδομάδα των μεγάλων ντέρμπι είναι πλέον παρελθόν και ο μεγάλος νικητής της είναι η Atletico Madrid, που εκμεταλλεύτηκε την ισοπαλία στο Clasico, και μοιράζεται την κορυφή του πίνακα με την Barcelona. Αξιοσημείωτο είναι ότι αυτή την εβδομάδα δόθηκαν 75 κίτρινες κάρτες, σε 3 περιπτώσεις οδήγησαν σε κόκκινη, και 4 απευθείας κόκκινες κάρτες.


Ο πρώτος αγώνας της εβδομάδας διεξήχθη για πρώτη φορά Παρασκευή. Η Celta υποδέχθηκε την Sevilla στο Balaidos και κράτησε το αήττητο της έδρας της παίρνοντας και το πολυπόθητο τρίποντο. Το πρώτο μισό έμεινε στο μηδέν. Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν την πρώτη καλή ευκαιρία, αλλά ο Negredo δεν μπόρεσε να σκοράρει. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με σειρά ευκαιριών, που όμως ο Palop σταμάτησε αποτελεσματικά. Οι Celestes ξεκίνησαν πολύ δυναμικά και το δεύτερο μισό. Το σκορ άνοιξε στο 60 με πέναλτι του Iago Aspas. H Sevilla αναγκασμένη πλέον να αντιδράσει απείλησε με μακρινά σουτ των Reyes και Negredo, που δεν βρήκαν τον στόχο. Στο 85 ο de Lucas σημείωσε και το τελικό 2-0 μετά από ασίστ του Fernandez.

Στη Μαδρίτη η Rayo Vallecano υποδέχθηκε την Deportivo la Coruña. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα από τον αντίπαλο και πολύ σύντομα άρχισαν να δημιουργούν κινδύνους στα καρέ του Aranzubia. Το σκορ άνοιξε στο 18 με σουτ του Piti. H Depor αντέδρασε, αλλά στο 29 ο Jose Carlos σημείωσε το 2-0 μετά από ασίστ του Delibasic. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν με τέρμα του Pizzi πριν το τέλος του πρώτου μισού. Μετά την παύση η Rayo απείλησε πρώτη με τον Delibasic, όμως ο Aranzubia προστάτεψε το τέρμα του επιτυχώς. Η είσοδος του Camunas για την Deportivo, άλλαξε την εικόνα του παιχνιδιού, όμως ο Oliveira δεν εκμεταλλεύτηκε την καλύτερη ευκαιρία που είχε και το 2-1 έμεινε στον πίνακα.


Στο Romareda η Real Zaragoza υποδέχθηκε την Getafe και ο αυτό που επιφύλασσε ο αγώνας ήταν πολλές κάρτες. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο για την Zaragoza καθώς μόλις στο 9 έμεινε με 10 παίκτες λόγω της απευθείας κόκκινης στον Romaric. Μετά την αποβολή το παιχνίδι απέκτησε λίγο ρυθμό και η Zaragoza, παρότι έπαιζε με έναν παίκτη λιγότερο, ήταν αυτή που απειλούσε. Στο δεύτερο μισό η Getafe εκμεταλλεύτηκε το αριθμητικό της πλεονέκτημα. O Pedro Leon είχε δύο πολύ καλές ευκαιρίες με την αρχή της επανάληψης, όμως ο Roberto τον σταμάτησε. Στο 63 η Getafe κέρδισε πέναλτι και την απευθείας αποβολή του Gonzalez, αφήνοντας την Real με 9 παίκτες. Ο Diego Costa ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα. 4 λεπτά αργότερα ο Alvaro έχασε μοναδική ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι απείλησαν με τον συνήθη ύποπτο Helder Postiga, αλλά το μόνο αξιοσημείωτο των επόμενων λεπτών ήταν η αποβολή του Barrada στο 84.

Τον δεύτερο βαθμό της στο πρωτάθλημα κατάφερε να πάρει η Espanyol στον αγώνα της με την Valladolid στο Municipal. Στο πρώτο μισό η Espanyol ξεκίνησε καλύτερα, αλλά η Valladolid σύντομα πήρε τον έλεγχο. Οι Καταλανοί δημιούργησαν δύο καλές στιγμές ενώ οι γηπεδούχοι απάντησαν με προσπάθεια του Balenziaga. Γκολ δεν είδαμε στο πρώτο μέρος, όμως στο 45 η Espanyol έμεινε με δέκα παίκτες λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Alvarez. H Espanyol δεν άφησε την αδυναμία της να φανεί και διατήρησε το μηδέν στην άμυνα της. Το σκορ άνοιξε σχετικά αργά, στο 70. Ο Rukavina έσπρωξε τον Longo μέσα στην περιοχή, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα και ο Verdu σημείωσε το 0-1. Οι Καταλανοί είχαν ακόμη μια πολύ καλή στιγμή με τον Stuani, αλλά το σκορ έμεινε αναλλοίωτο. Στο 82 οι φιλοξενούμενοι γονάτισαν και η Valladolid ισοφάρισε τον αγώνα με τέρμα του Gonzalez.

Επόμενη στάση το Benito Villamarin με την Real Betis να αντιμετωπίζει την Real Sociedad. Οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν καλύτεροι και άνοιξαν το σκορ στο 18 με τέρμα του Paulao ύστερα από ασίστ του Juan Carlos. Οι Βάσκοι βγήκαν γρήγορα στην αντεπίθεση και δημιούργησαν επικίνδυνες στιγμές με τους Griezmann και Vela. H επανάληψη ξεκίνησε με καλή ευκαιρία για τον Ruben Castro να σημειώσει το 2-0 και συνεχίστηκε με ακόμη μια καλή στιγμή του Vela για την Sociedad. Όλη η δράση του δεύτερου μισού συγκεντρώθηκε στα τελευταία δέκα λεπτά. Στο 81 ο Ruben Castro σημείωσε το 2-0. 2 λεπτά πριν από την λήξη του αγώνα οι Σεβιγιάνοι έμειναν με δέκα λόγω της δεύτερης κίτρινης στον Mario, αλλά ήταν πλέον πολύ αργά για να αλλάξει η εικόνα του αγώνα.

Κυριακή μεσημέρι στην Valencia διεξήχθη το τοπικό ντέρμπι μεταξύ Levante και Valencia. Οι Νυχτερίδες προσπάθησαν από τα πρώτα λεπτά να ορίσουν τον ρυθμό του αγώνα και στο 12 απείλησαν για πρώτη φορά με κεφαλιά του Soldado. 4 λεπτά αργότερα δυνατό σουτ του Tino Costa εξουδετερώθηκε από τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων Munua. Το σκορ άνοιξε στο 21. Ο Munua έκανε το βολέ, ο Martins έγινε κάτοχος της μπάλας στην άλλη πλευρά του γηπέδου και με εξαιρετικό τελείωμα σημείωσε το 1-0. Τα επόμενα λεπτά το μόνο που έκρυβαν ήταν πολλά φάουλ και κάρτες. Το δεύτερο μισό ξεκίνησε πολύ δυναμικά και η Levante έχασε την ευκαιρία να σημειώσει το 2-0 με τον El Zhar. Ο ρυθμός έπεσε πολύ με τα λεπτά να περνούν και οι Νυχτερίδες δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις. Το 1-0 έμεινε μέχρι το τέλος. 


Στο Iberostar η Mallorca υποδέχθηκε την Granada. Το πρώτο μισό έμεινε στο μηδέν. Οι ευκαιρίες ήταν μοιρασμένες και οι δύο πλευρές μέτρησαν από δύο καθαρές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ. Την καλύτερη στιγμή για την Granada είχε ο El Arabi ενώ ο Casadesus ήταν ο πλέον επιθετικός της Mallorca. Στο δεύτερο μισό οι νησιώτες μπήκαν καλύτεροι, αλλά στο 65 η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Ο Nsue υπέπεσε σε πέναλτι στον Torje, είδε την απευθείας κόκκινη κάρτα και ο El Arabi έγραψε το 0-1 από την άσπρη βούλα. 2 λεπτά αργότερα η Granada έχασε το αριθμητικό της πλεονέκτημα καθώς ο Brahimi οδηγήθηκε στα αποδυτήρια αφού δέχθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα. Οι γηπεδούχοι κυνηγώντας την ισοφάριση άφησαν πολλούς ανοιχτούς χώρους και στο 76 δέχθηκαν και δεύτερο τέρμα από τον Torje. Το τελικό σκορ διαμορφώθηκε στο 86 όταν ο Hemed μείωσε σε 1-2.

Στο San Mames η Athletic Bilbao επέστρεψε στις νίκες απέναντι στην Osasuna. Ένα τέρμα του Aduriz ήταν αρκετό για να πάρουν τους τρεις βαθμούς οι Βάσκοι. Παρότι οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν αρκετά νευρικά άνοιξαν το σκορ στο 12 με πολύ καλό τέρμα του Aduriz. Μετά το 1-0 οι De Marcos και Muniain προσπάθησαν να ανεβάσουν την διαφορά των γκολ, όμως ο Fernandez στάθηκε βράχος. Από την άλλη πλευρά του γηπέδου ο Iraizoz δεν έδωσε κανένα δικαίωμα και σταμάτησε προσπάθειες των Lamah και Lolo. Στο δεύτερο μισό οι θεατές θυμούνται κυρίως την αποτελεσματικότητα του τερματοφύλακα της Osasuna, που ουσιαστικά κατέβασε ρολά. Οι De Marcos και Susaeta ήταν ο μόνιμος πονοκέφαλος του Ισπανού πορτιέρο, όμως οι επεμβάσεις του κράτησαν το σκορ ως είχε. Η Osasuna προσπάθησε να ισοφαρίσει με τους Lamah, Timor και Armenteros όμως το 1-0 έμεινε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα.

Επόμενη στάση το Camp Nou και ένα από τα μεγαλύτερα ντέρμπι του κόσμου μεταξύ Barcelona και Real Madrid. Οι Μαδριλένοι μπήκαν πιο δυνατά στο γήπεδο και μόλις στο 6 απείλησαν με τον Di Maria. Ο Βenzema σπατάλησε πολύ καλή στιγμή και οι blaugrana απάντησαν με σουτ του Iniesta. Στο 22 ο Ronaldo άνοιξε το σκορ. Ο Βenzema έχασε μοναδική ευκαιρία για το 2-0 και η ομάδα του το πλήρωσε. Στο 31 ο Messi εκμεταλλεύτηκε την σύγχυση μέσα στην περιοχή των αντιπάλων και σημείωσε το 1-1. Στο δεύτερο μισό οι blaugrana ήταν καλύτεροι. Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους Μαδριλένους να ζητούν πέναλτι στον Ozil και λίγα λεπτά το ίδιο έκαναν και οι γηπεδούχοι για μαρκάρισμα του Pepe στον Iniesta. Στο 61 ο Messi με απίθανο ελεύθερο σουτ έστειλε ο σκορ στο 2-1. Οι Μαδριλένοι απάντησαν 6 λεπτά αργότερα με ακόμη ένα τέρμα από τον Ronaldo. Οι ευκαιρίες στην συνέχεια ήταν μοιρασμένες, αλλά οι Καταλανοί υπερείχαν. Ο Higuain μπορούσε να δώσει την νίκη στην ομάδα του σε δύο περιπτώσεις, αλλά αστόχησε. Οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι με τον νεαρό Montoya και μια πολύ καλή στιγμή με τον Pedro. Το 2-2 έμεινε στον πίνακα.

Τελευταία στάση της εβδομάδας το Vicente Calderon με ακόμη ένα ντέρμπι και την Atletico Madrid να επιβάλλεται της Malaga με 2-1. Οι Μαδριλένοι μπήκαν σαν ανεμοστρόβιλος και άνοιξαν το σκορ στο 6 με κεφαλιά του Κολομβιανού Falcao. Η πίεση δεν σταμάτησε μετά το γκολ και ο Caballero είδε πολλές φορές τον κίνδυνο να προσπερνάει το τέρμα του. Η Malaga παρά τις τεράστιες δυσκολίες που βίωνε ισοφάρισε το παιχνίδι στο 36 με κεφαλιά του Roque Santa Cruz. Την πρώτη ευκαιρία μετά την επιστροφή είχαν οι ροχιμπλάνκος σε προσπάθεια του Falcao. Το 1-1 έμενε στον πίνακα με τα λεπτά να περνούν και ο ρυθμός άρχισε να πέφτει. Στο 90 και ενώ όλα έδειχναν ότι η ισοπαλία θα ήταν το τελικό αποτέλεσμα, ο Weligton έβαλε αυτογκόλ στην προσπάθεια του να διώξει την μπάλα. Τελικό σκορ 2-1 και η Atleti έπιασε την Barcelona στην κορυφή.

Πως διαμορφώθηκε ο πίνακας μετά την έβδομη εβδομάδα: 


1

FC Barcelona
19












2

Atletico Madrid
19












3

Malaga
14












4

Betis
12












5

Real Madrid CF
11












6

Mallorca
11












7

Sevilla
11












8

Valladolid
10












9

Getafe
10












10

Rayo Vallecano
10












11

Levante
10












12

Celta
9












13

Real Sociedad
9












14

Valencia CF
8












15

Granada
8












16

Athletic Bilbao
8












17

Zaragoza
6












18

Deportivo
6












19

Osasuna
4












20

Espanyol
2













Δεν υπάρχουν σχόλια: