Τετάρτη 25 Ιουλίου 2012

Το καταλανικό ράγκμπι δίπλα στους πυρόπληκτους


Η FC Barcelona και η USAP της Perpinyà έκλεισαν σήμερα το μεσημέρι συμφωνία στα γραφεία του συλλόγου ώστε το παιχνίδι της 15ης Σεπτεμβρίου της Βορειο-Καταλανικής ομάδας USAP να διεξαχθεί στο στάδιο Lluis Companys της Βαρκελώνης (σ.σ. θυμίζω πως η USAP έχει τα χρώματα της καταλονίας και ύμνο στα καταλανικά, ενώ η Περπινιά, η έδρα της, ανήκει στις πάλαι ποτέ καταλανικές χώρες, δηλαδή ένα κομμάτι της νότιας Γαλλίας που παλιά άνηκε στο βασίλειο της Καταλωνίας). Η αντίπαλος θα είναι η Stade Toulousain σε ένα παιχνίδι το οποίο θα διεξαχθεί στα πλαίσια του γαλλικού πρωταθλήματος ράγκμπι και ένας από τους πρωταρχικούς σκοπούς θα είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τους πυρόπληκτους της Τζιρόνα (σ.σ. η οποία συνορεύει με Γαλλία. Άλλωστε όπως αναφέραμε και στο ποστ για τις πυρκαγές,οι Γάλλοι έστειλαν ενισχύσεις για την πυρκαγιά).


O Ramon Cierco, υπεύθυνος του συλλόγου για τα ερασιτεχνικά τμήματα δήλωσε σχετικά
Το παιχνίδι θα έχει επίσης και έναν φιλανθρωπικό σκοπό: Να συλλέξει χρήματα για τους πυρόπληκτους. Ο σύλλογος θέλει να συμπαρασταθεί στα θύματα της καταστροφής που συμβαίνει στην περιοχή του Εμπουρδά.

Να θυμήσουμε πως λόγω της πυρκαγιάς οι παίκτες της Μπάρσα έπαιξαν χθες με μαύρο περιβραχιόνιο στο φιλικό, ενώ μία από τις πιο πρόσφατες κοινωνικές πράξεις του συλλόγου ήταν η συμμετοχή του στον τηλεμαραθώνιο κατά της φτώχειας, που διοργάνωσε η καταλανική τηλεόραση.

Dimos el Grec

Δεν υπάρχουν σχόλια: