Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Barcelona-Manchester United: Match preview


Σήμερα η Μπαρσελόνα δίνει το τέταρτο φιλικό της παιχνίδι για την προετοιμασία της σεζόν 2012-13. Αντίπαλος θα είναι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και το σκηνικό το “Ullevi Stadium” του Γκέτεμποργκ. Ώρα έναρξης θα είναι η 21.00 μ.μ. (ώρα Ελλάδας). Οι τελευταίες επίσημες αναμετρήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, ήταν στους τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ του 2009 και 2011, στην Ρώμη και του Γουέμπλεϊ. Πάντως την προετοιμασία για την σεζόν 2011-12, οι «κόκκινοι διάβολοι» επικράτησαν με 2-1. Το ματς είχε τότε διεξαχθεί στις ΗΠΑ και παρά το υπέροχο γκολ του Τιάγκο, οι μπλαουγκράνα δεν πήραν την νίκη.

Στόχος της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, είναι να ξαναπάρει τα σκήπτρα μετά τον θρίαμβο της μισητής της αντιπάλου και ν’ ανακτήσει το ευρωπαϊκό της γόητρο, μετά από μια σεζόν που χαρακτηρίστηκε και δικαίως, αποτυχημένη. Συνηθισμένοι να φτάνουν πολύ ψηλά, οι παίκτες του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκλείστηκαν προς έκπληξη όλων ήδη από την φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ. Η παρηγοριά του Europa League εξελίχθηκε σε ένα ακόμα χαστούκι, όταν η Αθλέτικ Μπιλμπάο νίκησε και στο Ολντ Τράφορντ και στο Σαν Μαμές. Ύστερα ήρθε ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από την Κρίσταλ Πάλας μέσα στο Μάντσεστερ και η ήττα από την Λίβερπουλ στο FA Cup. Και η σεζόν ολοκληρώθηκε με τον χειρότερο δυνατό τρόπο: Οι «μπέμπηδες» είχαν αγγίξει τον τίτλο, αλλά η Σίτι έκανε την ανατροπή στο ματς με την QPR και στέφθηκε πρωταθλήτρια την τελευταία στιγμή.

Η Μπάρσα του Τίτο Βιλανόβα, βρίσκεται μπροστά στο τέταρτο φιλικό της προετοιμασίας της και έχει φτάσει στην Σουηδική πόλη με τις απουσίες των Ντος Σάντος, Κουένκα, Αμπιντάλ, Τιάγκο και Μουνιέσα. Στην αποστολή βρίσκεται ο Βίγια, που ύστερα από 7 μήνες απραξίας θα μπορέσει ίσως να παίξει για λίγα λεπτά. Στην ομάδα επανέρχονται οι Αντριάνο που έλειψε από το τελευταίο παιχνίδι λόγω τραυματισμού και Φοντάς, που ήταν απών για ένα εξάμηνο. Για τους διεθνείς, αυτό θα είναι το δεύτερο φιλικό που θα δώσουν. Μετά το Γκέτεμποργκ, οι μπλαουγκράνα θα ταξιδέψουν άμεσα για το Βουκουρέστι όπου θ’ αντιμετωπίσουν το Σάββατο την Ντινάμο. 


fcbarcelonanoticias.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: