Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2012

Συνεχές ροτέισιον


Το ότι η Μπαρσελόνα βασίζει το ποδοσφαιρικό της μοντέλο στην κατοχή της μπάλας, είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί κανένας. Και το ότι όλο αυτό προκύπτει από την μεσαία της γραμμή, επίσης είναι κάτι που δεν χωράει αμφιβολία. Για τον λόγο αυτό, ο Τίτο Βιλανόβα θέλει να προσέχει όσο γίνεται περισσότερο τις «μηχανές» του, ώστε να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. Τα ροτέισιον που γίνονται στιστιςθέσεις της μεσαίας γραμμής, αποσκοπούν στο να προστατεύσουν παίκτες που έχουν μπροστά τους μια και πάλι πολύ απαιτητική σεζόν. Επιπλέον, βοηθάει στο να νιώσουν όλοι χρήσιμοι και ότι όλοι συμμετέχουν.


Στα 5 πρώτα ματς του πρωταθλήματος λοιπόν, ο κόουτς δεν έχει επαναλάβει ποτέ το ίδιο σχήμα στο κέντρο του γηπέδου στην βασική 11άδα. Το πολύπλευρο ταλέντο του Σονγκ και δυστυχώς ο τραυματισμός του Ινιέστα, έκαναν δυνατή την εναλλαγή των κομματιών του παζλ και το αποτέλεσμα έχει μέχρι στιγμής δικαιώσει αυτή την επιλογή. Κόντρα στην Σοσιεδάδ, επιλέχτηκαν οι Μπουσκέτς, Σεσκ και Τσάβι. Το ίδιο σχήμα εμφανίστηκε και στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο κόντρα στην Σπαρτάκ Μόσχας. Στο ματς με την Οσασούνα, την θέση του Τσάβι την πήρε ο Ινιέστα.

Ο Μπουσκέτς αντίστοιχα, άφησε την θέση του στον Σονγκ στο παιχνίδια με την Βαλένσια. Ο Καμερουνέζος είχε τότε παρτενέρ τους Τσάβι και Σεσκ. Ύστερα από την διακοπή, η Μπάρσα επισκέφτηκε την έδρα της Χετάφε όπου είδαμε την επανεμφάνιση του Τιάγκο. Ο Τίτο και πάλι δεν επανέλαβε τους ίδιους στο κέντρο του γηπέδου. Στο ματς της Μαδρίτης, στην μεσαία γραμμή βρέθηκαν οι Τιάγκο, Μπουσκέτς και Τσάβι. Τέλος, εναντίον της Γρανάδα ο Τίτο διάλεξε να ξεκουράσει τον Τσάβι στο πρώτο μέρος και στην μεσαία γραμμή ήταν οι Μπουσκέτς, Σεσκ και Τιάγκο.

Τους Μπουσκέτς, Ινιέστα και Τσάβι μαζί, τους έχουμε δει μόλις δυο φορές φέτος. Ήταν στα ματς του ισπανικού Σούπερ Καπ. Ο τραυματισμός του Αντρεσίτο όταν ήταν στις υπηρεσίες της Εθνικής, δεν επέτρεψε στον Τίτο να μπορέσει να κρατήσει προς το παρόν αυτό το σχήμα. Η επιστροφή όμως του Ινιέστα δεν αργεί και σίγουρα ο Σέρχιο και ο Τσάβι τον περιμένουν με ανοιχτές αγκάλες. 

sport.es

Δεν υπάρχουν σχόλια: